ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης προχθές στη Δράκεια

τιμήθηκε-ο-καθηγητής-κ-γουργουλιάνης-508304

Για την προσφορά του στην ανάδειξη του έργου του γιατρού Γεωργίου Καραμάνη

Επιτυχία σημείωσε ο 2ος Καραμάνειος Δρόμος Υγείας, που διοργανώθηκε στη Δράκεια, προχθές Τετάρτη, στη μνήμη του γιατρού Καραμάνη, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή, με τιμώμενο πρόσωπο τον καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μετά τον Καραμάνειο Δρόμο Υγείας ακολούθησε ανοιχτή ομιλία – συζήτηση με πολύ αξιόλογους προσκεκλημένους, που καθήλωσαν το κοινό.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μίλησε για τις πανδημίες ιστορικά τονίζοντας τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης πανδημίας που βιώνουμε λύνοντας όλες τις απορίες του θερμού κοινού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του γιατρού Καραμάνη και υπογράμμισε ότι αποτελεί πρότυπο σε διαχρονική βάση.

Με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συλλόγου «Η Δράκεια», που ήταν και ο διοργανωτής της βραδιάς και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, τιμήθηκε ο κ. Γουργουλιάνης για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη, αλλά και τη μελέτη και ανάδειξη της προσωπικότητας του Γεωργίου Καραμάνη, του Δρακειώτη ιατρού, ο οποίος αρχές του 1900 ίδρυσε το πρώτο ορεινό σανατόριο στην Ελλάδα.

Επίσης παρουσιάστηκε η ζωή του γιατρού Καραμάνη και του έργου του στο Σανατόριο από την Αννίτα Πρασσά, ιστορικό – προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων Κράτους Μαγνησίας.

Η Αγγελική Θάνου, συγγραφέας, αφηγήθηκε το διήγημά της «Η Μαριγούλα», το οποίο πρόσφατα απέσπασε τον Α’ έπαινο στον 7ο Διαγωνισμό Διηγήματος Bonsaistories.

Την εκδήλωση πλαισίωσε έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού από το πρώτο ορεινό Σανατόριο «Ζωοδόχος Πηγή» που έγραψε ιστορία στην περιοχή, αλλά και στο πανελλήνιο, προσφέροντας ζωή σε δεκάδες ασθενείς.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 45 αθλητές με συμμετοχές από κατοίκους του χωριού, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου (ΣΔΥΒ), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου «Κένταυρος», αλλά και σωματεία από την Αθήνα και το Αγρίνιο. Υποστηρικτές του αγώνα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, για την παροχή πρώτων βοηθειών και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, καθώς επίσης ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Διεύθυνση Αθλητισμού, που πρόσφερε τα αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου