ΥΓΕΙΑ

Αξίζει τον κόπο τελικά;

αξίζει-τον-κόπο-τελικά-360888

Φημίζονται για την ιδιότητά τους να σβήνουν τα σημάδια του χρόνου και να μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι. Η φήμη αυτή δικαιώνεται σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που αποκαλύπτει ότι μετά από μια αισθητική πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο ο ενδιαφερόμενος φαίνεται περίπου 7,2 χρόνια νεότερος από την πραγματική του ηλικία.

Για να το διαπιστώσουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο ζήτησαν από τους φοιτητές τους να εκτιμήσουν την ηλικία 60 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 45-72 ετών, πριν και μετά από τις πλαστικές επεμβάσεις που είχαν κάνει. Η εκτίμηση έγινε από φωτογραφίες. Οι φοιτητές εκτίμησαν ότι τα πρόσωπα στις φωτογραφίες προ της επέμβασης ήταν 1,7 χρόνια νεότερα, ενώ σε εκείνες μετά την επέμβαση ήταν 8 με 9 χρόνια νεότερα από την πραγματική τους ηλικία.

Στα συμπεράσματα της έρευνάς τους οι ειδικοί αναφέρουν ότι «τα αποτελέσματα υποδηλώνουν μια μέτρια, αλλά σημαντική μείωση της εκτιμώμενης ηλικίας μετά από μια αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο».Το ερώτημα, όμως, είναι άλλο. Άραγε αξίζουν τον κόπο αυτά τα 7 χρόνια, προκειμένου να μπει κανείς σε αυτήν την επίπονη, αν μη τι άλλο, διαδικασία;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου