ΥΓΕΙΑ

Περπάτημα: Αυτούς τους μύες γυμνάζουμε

περπάτημα-αυτούς-τους-μύες-γυμνάζουμ-588150

Είναι αλήθεια πως το περπάτημα τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Λόγω καραντίνας αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να περπατήσουν για να ξεσκάσουν. Παράλληλα, έκαναν μια πολύ καλή γυμναστική.

Ναι, το περπάτημα γυμνάζει τους μύες του σώματος περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε. Αυτός είναι και ο λόγος που ύστερα από μία μεγάλη βόλτα αισθανόμαστε τα πόδια μας πιο σφιγμένα. Το περπάτημα είναι μία πολύ καλή άσκηση αρχικά για τα πόδια μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια, οι μύες μας συντονίζονται όλοι μαζί ώστε να προσφέρουν άνεση και σταθερότητα σε κάθε μας βήμα. Oι τετρακέφαλοι είναι εκείνοι που κάνουν την περισσότερη δουλειά σε κάθε βήμα. Βοηθούν το κάθε πόδι να προχωρήσει μπροστά και το γόνατο να λυγίσει σωστά.

To ίδιο ισχύει και για την κνήμη σου. Εφόσον σε κάθε βήμα «μακραίνει» ο αστράγαλος, η κνήμη τεντώνεται σταδιακά και γυμνάζεται αντίστοιχα. Τέλος, οι γλουτοί συντονίζουν όλες αυτές τις κινήσεις ενώ παράλληλα γυμνάζονται. Έτσι, με πιο συχνό περπάτημα, οι γλουτοί μπορεί να σφίξουν περισσότερο. Την ίδια ώρα, από το περπάτημα επωφελούνται και οι κοιλιακοί μας. Σε έναν μεγάλο περίπατο, οι κοιλιακοί καλούνται να στηρίξουν με τον δικό τους τρόπο το υπόλοιπο βάρος μας.

Μία βόλτα λοιπόν μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά στο σώμα μας. Μάλιστα για καλύτερα αποτελέσματα, καλό είναι να γίνει σε έναν ανηφορικό δρόμο, σε έναν χωματόδρομο ή και σε διαφορετικούς ρυθμούς περπατήματος.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου