ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Καμπανάκι για τη νέα παραλλαγή από την Τανζανία –Έχει 34 μεταλλάξεις

κορονοϊός-καμπανάκι-για-τη-νέα-παραλλ-622393

Μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού με περισσότερες μεταλλάξεις εντόπισαν οι επιστήμονες στην Τανζανία.

Συγκεκριμένα η νέα μετάλλαξη του κοροναϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε τρεις ταξιδιώτες που εξετάστηκαν στο αεροδρόμιο της Αγκόλα, οι οποίοι ταξίδευαν στη χώρα από την Τανζανία στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι ιολόγοι υποστηρίζουν πως, η παραλλαγή αυτή δεν έχει ομοιότητες με την αρχική μορφή του κοροναϊού όπως εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, αν συγκριθεί με άλλες γνωστές μεταλλάξεις όπως η βρετανική, η βραζιλιάνικη, η νοτιοαφρικανική και η ινδική.

Oπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror», Αγκόλα και Τανζανία είναι δύο από τις χώρες που βρίσκονται από τον Ιανουάριο στη «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δείγματα στο εργαστήριο και εντόπισαν στη νέα παραλλαγή 34 γενετικές αλλαγές, 14 από τις οποίες στην πρωτεινική ακίδα , την είσοδο του κοροναϊού για να προσκολληθεί στα κύτταρα του οργανισμού.

Αυτό ακριβώς είναι που προβληματίζει τους επιστήμονες καθώς, σε αυτή την ακίδα βασίζεται και η δράση των εμβολίων κατά της νόσου Covid .

Ωστόσο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα εμβόλια μοιάζουν αποτελεσματικά και έναντι των μεταλλάξεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου