ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οριζόντιοι εμβολιασμοί στις Β. Σποράδες

οριζόντιοι-εμβολιασμοί-στις-β-σποράδ-630363

Στη δεύτερη φάση Σκιάθος και Σκόπελος – Στην τρίτη η Αλόννησος – Εν αναμονή των χρονοδιαγραμμάτων

Αρχίζουν άμεσα οι οριζόντιοι εμβολιασμοί στα νησιά των Β. Σποράδων. Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για Covid free νησιά – τουριστικούς προορισμούς. Στόχος αφενός να μειωθεί η διασπορά μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων, αφετέρου με το άνοιγμα του τουρισμού να νιώσουν ασφαλείς οι τουρίστες.

Σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου, η Σκιάθος και η Σκόπελος εντάσσονται στη 2η φάση των εμβολιασμών και στην 3η φάση εντάσσεται η Αλόννησος. Σήμερα ο εμβολιασμός των κατοίκων στις Β. Σποράδες κινείται στο 17%.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνολικά στις Β. Σποράδες πραγματοποιήθηκαν 2.359 εμβολιασμοί, οι 1.663 αφορούν στην πρώτη δόση, ενώ 696 άτομα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και χτίζουν ανοσία.

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η TUI, δήλωσε ότι την περασμένη εβδομάδα το 25% των κρατήσεων ήταν για ελληνικά νησιά, κυρίως για τη Σκιάθο και τη Σάμο και με την επιτάχυνση των εμβολιασμών θα αυξηθούν οι κρατήσεις.

Τις επόμενες μέρες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να ανακοινώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης των οριζοντίων εμβολιασμών στα τρία νησιά.
Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Πλέον η συγκεκριμένη δράση επεκτείνεται και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85, μεταξύ των οποίων και το σύμπλεγμα των Β. Σποράδων.

Ο εμβολιασμός των κατοίκων στα νησιά χωρίς εξαιρέσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ασφάλεια τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης

Υπενθυμίζεται πως ήδη 18 νησιά έγιναν Covid-free προορισμοί ήδη από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου