ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία από τους Οδηγούς

κάλεσμα-για-εθελοντική-αιμοδοσία-από-636626

Εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνουν μεθαύριο Τετάρτη 14 Απριλίου, από τις 9.00 π.μ. έως 13.00, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στον Βόλο, τα τοπικά τμήματα Αγριάς, Βόλου και Νέας Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Εφαρμόζοντας έμπρακτα για μια ακόμα φορά έναν από τους τρεις άξονες του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά, οι Οδηγοί της Αγριάς, του Βόλου και της Νέας Ιωνίας κινητοποιούνται και διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με βάση τις έννοιες του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της ενεργού συμμετοχής συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και συμβάλλει στην προσπάθεια ανάδειξης της εθελοντικής αιμοδοσίας σε στάση ζωής και σε ανώτατη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. «Ολοι μαζί προσφέροντας αίμα μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη και ένα μάθημα αλληλεγγύης και αλτρουισμού», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα τοπικά τμήματα Αγριάς, Βόλου και Νέας Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια και με την αιμοδοσία που διοργανώνουν ενισχύουν με τις δυνάμεις τους το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και καλούν τα ενήλικα μέλη τους, τους γονείς των παιδιών των Οδηγικών Ομάδων και τους συμπολίτες «να πλαισιώσουν τη δράση τους και να προσφέρουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους, για να δώσουν αίμα, με μια πράξη ανθρωπιάς που ούτε ο Covid-19 δεν μπορεί να σταματήσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου