ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις πρόληψης από τη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer Βόλου

δράσεις-πρόληψης-από-τη-μονάδα-αντιμε-682652

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη του κοινού σε θέματα της νόσου Αλτσχάιμερ πραγματοποιεί δωρεάν έλεγχο μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών από εξειδικευμένους ψυχολόγους του κέντρου.

Ο έλεγχος μνήμης (τεστ μνήμης) είναι ανιχνευτική διαδικασία που αφορά στην εξέταση των ανώτερων γνωστικών λειτουργιών (μνήμη, κρίση, προσοχή, συγκέντρωση, λόγο και μάθηση). Με ερωτήσεις ελέγχεται, αν υπάρχουν οργανικές δυσκολίες στη μνήμη, που ίσως οφείλονται στη νευροεκφυλιστική νόσο Alzheimer ή σε άλλον τύπο άνοιας, αλλά και ο βαθμός της σοβαρότητας τους.

Η εξέταση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών και για το τρέχον χρονικό διάστημα πραγματοποιείται διαδικτυακά, κατόπιν συνεννόησης.

Για τη διαδικασία και τις πληροφορίες που συλλέγονται, τηρείται το απόρρητο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα ώς Παρασκευή 09.00-13.00 στο τηλέφωνο 2421031227.

Υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου στην προσπάθειά της να ελαφρύνει το ψυχολογικό φορτίο των φροντιστών και να εκπαιδεύσει μεθοδικά και να καθοδηγήσει συστηματικά τα μέλη των οικογενειών που το χρειάζονται, πραγματοποιεί προγράμματα ατομικής συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης.

Στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν σύζυγοι, παιδιά και άλλοι συγγενείς και περιθάλποντες ατόμων που πάσχουν από νόσο Alzheimer ή άλλον τύπο άνοιας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ψυχοεκπαίδευση για θέματα σχετικά με την άνοια, η εξάσκηση σε δεξιότητες φροντίδας ασθενών με άνοια, η ψυχολογική υποστήριξη στη διαχείριση του ψυχικού φορτίου που προκαλεί η νόσος στην οικογένεια.

Για τρέχον χρονικό διάστημα οι συνεδρίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2421031227 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 13.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου