ΤΟΠΙΚΑ

Σπριντ 15 ημερών στο Νοσοκομείο Βόλου για το πρόγραμμα «Ελευθερία»

σπριντ-15-ημερών-στο-νοσοκομείο-βόλου-γι-774199

Συνολικά 100 εμβολιασμούς ημερησίως περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για το επόμενο δεκαήμερο

Ανεβάζει ρυθμούς το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομαλή πορεία του προγράμματος «Ελευθερία» που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, στον δρόμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περίπου 900 άτομα, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί και ηλικιωμένοι άνω των 85 χρόνων. Μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο υπολογίζεται πως θα γίνουν επιπλέον των 2.000 εμβολιασμών στο Αχιλλοπούλειο.

Χθες Παρασκευή έγιναν συνολικά 60 εμβολιασμοί στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 47 υπερήλικες άνω των 85 χρόνων, δύο αστυνομικοί, τέσσερις πυροσβέστες, 3 λιμενικοί, τρεις στρατιωτικοί, ένας υπάλληλος του 304ΠΕΒ (πολιτικό προσωπικό).

Σήμερα Σάββατο είναι προγραμματισμένοι 47 εμβολιασμοί, αύριο Κυριακή κανένας και από την ερχόμενη εβδομάδα ανεβαίνουν οι ρυθμοί.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένοι 93 εμβολιασμοί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 98 εμβολιασμοί, την Τετάρτη επίσης 98, την Πέμπτη όπως επίσης και την Παρασκευή 100 ανά μέρα και το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 140 εμβολιασμοί. Από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 του ίδιου μήνα ο προγραμματισμός προβλέπει κατά μέσο όρο 145 εμβολιασμούς την ημέρα, ενώ μετά τις 8 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 του μήνα ο «πήχης» έχει καθοριστεί στους 100 εμβολιασμούς ημερησίως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου