ΤΟΠΙΚΑ

Εξαφάνισε τις εποχιακές ιώσεις η υποχρεωτική χρήση μάσκας

εξαφάνισε-τις-εποχιακές-ιώσεις-η-υποχ-776290

Η μείωση ξεπερνά το 80% στη Μαγνησία το τελευταίο διάστημα

Κάθετη μείωση στα κρούσματα εποχιακών ιώσεων στη Μαγνησία, με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τα μέτρα ατομικής υγιεινής να αποδεικνύονται καθοριστικά στη διάρκεια της πανδημίας. Με την μείωση των εποχιακών ιώσεων να ξεπερνάει το 80%, είναι προφανές ότι η υγειονομική κρίση και τα συνεπακόλουθα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα.

«Ελάχιστες έως καθόλου εποχιακές ιώσεις» το σχόλιο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστα Ματσιόλη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με το συγκεκριμένο στοιχείο να αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην τήρηση των μέτρων που έχει θεσπίσει η πολιτεία, τη χρήση της μάσκας και το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, αντισηπτικό και οινόπνευμα.

Τελείως διαφορετική η εικόνα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χειμερινή περίοδο, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών να υπογραμμίζει ότι «είναι λογικό να μην μεταδίδονται τα μικρόβια με την χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ελάχιστα τα περιστατικά εποχιακών ιώσεων και γρίπης, που καταγράφονται πανελλαδικά, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιο Τσάμη να υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν λίγες μόνον ιώσεις από ρινοϊούς που προκαλούν συνάχι. Είναι απλές ιώσεις, πολύ λίγες, λόγω των μέτρων που είναι αποτελεσματικά για τον πληθυσμό».

Μήνας έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης, θεωρητικά ο Ιανουάριος, μέχρι πέρυσι, τουλάχιστον, καθώς φέτος, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, έχουν περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου να συνιστά την συνέχιση τήρησης των μέτρων και τον εμβολιασμό, ως τα δύο βασικά εφόδια, προκειμένου να θωρακιστεί ο πληθυσμός απέναντι στον κορονοϊό. «Χρειάζεται ψυχραιμία, εμβολιασμός και τήρηση των μέτρων με πολλή προσοχή, χωρίς πανικό, γιατί αυτό που μας σώζει είναι η τήρηση όλων των κανόνων ατομικής υγιεινής και το εμβόλιο», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου