ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση ΚΕΕΛΠΝΟ σε Bloomberg

απάντηση-κεελπνο-σε-bloomberg-375342

Δραματική μείωση της διασποράς μικροβίων και μηδενικές λοιμώξεις υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου η επίπτωση από klebsiella τύπου KPC έχει μειωθεί στο ελάχιστο (0,1 περιπτώσεις /1.000 ασθενείς -ημέρες, στοιχεία 2011), αναφέρει ανακοίνωση-απάντηση του νοσοκομείου σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, με τίτλο: «Greek Doctors Βattle Hospital Superbug». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, ασθενείς με λευχαιμία έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο, αφού προσβλήθηκαν από το πολυανθεκτικό μικρόβιο Klebsiella.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου γίνεται λόγος για παραποίηση πληροφοριών και επισημαίνεται ότι στην Αιματολογική Κλινική, για την οποία γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, «τους τελευταίους μήνες, μετά από ενίσχυση των μέτρων υγιεινής, όχι μόνο δεν έχει παρατηρηθεί λοίμωξη από τέτοια μικρόβια, αλλά ούτε καν νέος αποικισμός».

«Η Ελλάδα- αναφέρει ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)- ανήκει στις πρωτοπόρες χώρες με σημαντική δραστηριότητα στην αναγνώριση και μελέτη αυτών των μικροβίων. Αντί να τονιστεί η προσπάθεια αναγνώρισης, καταγραφής και καταπολέμησης του προβλήματος, τονίζεται το ίδιο το πρόβλημα ως υπερμεγέθες και δυσβάστακτο, τη στιγμή που παρόμοια καταγραφή είναι ελλιπής σε πολλές από τις προηγμένες χώρες».

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου