ΥΓΕΙΑ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

ιασω-θεσσαλίας-μέτρα-προστασίας-κατά-818915

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παραμένει ασφαλές κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού υιοθετώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών και του προσωπικού της Κλινικής, σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ατομική προστασία

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας επιβλήθηκε σε όλο το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς η υποχρεωτική χρήση μέτρων ατομικής προστασίας και η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Είσοδος στην κλινική και επισκεπτήριο

Απαγόρευση του επισκεπτηρίου από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Για τη διερεύνηση των ασθενών που επισκέπτονται την Κλινική λειτουργεί μία μόνο είσοδος στο κτίριο, όπου γίνεται έλεγχος με θερμομέτρηση και υποβολή ειδικών ερωτήσεων από το προσωπικό της ασφάλειας.

Ειδικός χώρος διενέργειας COVID-19 test

Για τη διενέργεια των Covid-19 test και προκειμένου να μην εισέρχονται στην Κλινική άτομα που μπορεί να νοσούν, έχει δημιουργηθεί ειδικός οικίσκος λήψης των δειγμάτων με αρνητική πίεση και χώρο αναμονής για τα αποτελέσματα, εκτός του κυρίως χώρου της Κλινικής.

Διαχείριση ύποπτου κρούσματος

Για την αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος έχουν συνταχθεί ειδικές διαδικασίες και πρωτόκολλα και έχει γίνει εκπαίδευση σε όλο το προσωπικό για τη διαχείριση του περιστατικού. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί τέσσερις ειδικοί θάλαμοι – μονώσεις αρνητικής πίεσης, για την προσωρινή παραμονή των περιστατικών αυτών μέχρι τη μεταφορά τους στα κέντρα αναφοράς.

Νοσηλευόμενοι ασθενείς

Όλοι οι ασθενείς που πρόκειται να νοσηλευτούν στην κλινική, είτε για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, ή θεραπείας ή για παθολογικά αίτια ή είναι μακροχρόνια ασθενείς, υποβάλλονται σε Μοριακό Έλεγχο PCR και ταυτόχρονα ο συνοδός υποβάλλεται σε Μοριακό έλεγχο ή σε Rapid – Antigen test.

Έλεγχος προσωπικού και ιατρών συνεργατών

Επιπλέον των οδηγιών διενεργούνται τακτικοί και έκτακτοι μοριακοί έλεγχοι (PCR) σε όλο το προσωπικό και τους ιατρούς συνεργάτες της Κλινικής προκειμένου να αποφευχθούν συρροές κρουσμάτων.

Καθαριότητα

Όλες οι επιφάνειες καθαρίζονται με ειδικά αντισηπτικά ενώ η συστηματική απολύμανση των χώρων γίνεται με την εξελιγμένη μέθοδο της εκνέφωσης η οποία ατμοποιεί και διαχέει το απολυμαντικό, ενεργώντας αποτελεσματικά και προσφέροντας εγγυημένη προστασία. Τέλος, απομακρύνθηκαν από όλους τους χώρους διαφημιστικά έντυπα και περιοδικά ως πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού.

Χώροι αναμονής

Προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και για να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις, έχει τοποθετηθεί σε όλους του χώρους (ανελκυστήρες, σαλόνια και χώρους αναμονής) σήμανση του επιτρεπτού αριθμού ατόμων.

«Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου βάζοντας την ασφάλειά σας ως βασική μας προτεραιότητα», επισημαίνεται από την Διοίκηση της Κλινικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου