ΥΓΕΙΑ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Αποκαταστάθηκε χειρουργικά η γενετική ανωμαλία μήτρας και γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι

ιασω-θεσσαλίας-αποκαταστάθηκε-χειρο-835779

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι απέκτησε νεαρή γυναίκα η οποία είχε υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση γενετικής ανωμαλίας της μήτρας, καθώς είχε γεννηθεί με δίκερο μήτρα.

Η πρωτοποριακή επέμβαση για τη διόρθωση της ανωμαλίας της μήτρας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η επιτυχής έκβαση της επέμβασης επετεύχθη συνδυάζοντας τη μέθοδο λαπαροσκοπικής χειρουργικής μονής οπής, ταυτόχρονα με τη διενέργεια υστεροσκόπησης. Το χειρουργείο διήρκησε τρεισήμισι ώρες και η ασθενής εξήλθε την επόμενη ημέρα από την κλινική.

Η απαιτητική αυτή διπλή ενδοσκοπική επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Μαιευτήρα – Γυναικολόγο Θεόδωρο Ζαμπέτογλου και τη χειρουργική του ομάδα.

Τι είναι η «δίκερος μήτρα»

Η δίκερος μήτρα είναι μια ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση, η μήτρα έχει σχήμα «καρδιάς» διαιρώντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου σε αντίθεση με το κλασικό τριγωνικό σχήμα. Ενοχοποιείται για δυσκολίες στη σύλληψη και για πρόκληση επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Η ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική) αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διερεύνηση και θεραπεία της υπογονιμότητας. Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές, προηγμένο, τεχνολογικά, ιατρικό εξοπλισμό και συνεργάτες ιατρούς με μεγάλη εμπειρία στα θέματα υπογονιμότητας και τις εξειδικευμένες χειρουργικές τεχνικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου