ΤΟΠΙΚΑ

Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου

ειδικό-κέντρο-ημέρας-διασύνδεσης-από-849195

Επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου με μονάδες των ΟΤΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου Ευθύμιο Τζούνη.

Η συνάντηση αφορούσε σε ενημέρωση, υποστήριξη και συνεργασία σχετικά με τις δράσεις της νέας δομής, αλλά και με υπηρεσίες και δομές των ΟΤΑ, αποσκοπώντας στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων όσον αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας και πιο συγκεκριμένα για την άνοια – Αλτσχάιμερ.

Η δημιουργία της δομής σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα προς όλους τους πολίτες. Η δομή θα λειτουργεί συμπληρωματικά, και δεν θα αντικαθιστά ή υποκαθιστά, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, αλλά θα διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους.

Η δομή θα αποτελέσει έναν «κόμβο» συγκέντρωσης πληροφοριών για την ψυχική υγεία και ειδικότερα για την άνοια, τα αποτελέσματα-ευρήματα των οποίων θα βοηθήσουν ώστε να έχουμε επιστημονική αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

Δράση στο Βελεστίνο

Οι επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου με μονάδες των ΟΤΑ πραγματοποίησαν σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι) του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τη συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας Αντωνία Χασιώτη, εκδήλωση με θέμα «Μιλώντας για την άνοια» στην πλατεία ρολογιού στο Βελεστίνο.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τους επαγγελματίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης και περιείχε διάφορα θέματα που αφορούν στην άνοια ως ασθένεια από τη διάγνωσή της μέχρι και τις μεθόδους θεραπείας. Οι ειδικοί μίλησαν για τον ρόλο τους στο πρόγραμμα, τους στόχους του ίδιου του προγράμματος αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που υλοποιούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 – 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031227.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου