ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια σε κλινική COVID: Πλέον δεν βλέπουμε ασθενείς να βγαίνουν από τις ΜΕΘ

συγκλονίζει-νοσηλεύτρια-σε-κλινική-covid-849395

Την κατάσταση που βιώνει το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, περιέγραψε η νοσηλεύτρια στην κλινική COVID του νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη, ασκώντας κριτική σε όσους δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

Η κυρία Μικροβασίλη εκτός από νοσηλεύτρια, είναι και υγειονομικός σε ειδικές μονάδες, εκπαιδευμένη στο σχέδιο Ξενοκράτης, ένα πρόγραμμα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ιών, Έμπολα και πυρηνικών εκρήξεων.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μικροβασίλη τόνισε πως “αυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στο σπίτι και στη δουλειά. Κάτι που σήμερα δεν αντιμετωπίζαμε. Είχαμε τη ρουτίνα μας. Επικίνδυνη μεν, αλλά γνωστή. Τώρα έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Και απ’ ότι βλέπω έχουμε και έναν ακόμη εχθρό, την κοινωνία. Δεν μας σέβονται. Με όλον τον σεβασμό στο ακροατήριο. Δεν σέβονται ούτε τη δουλειά που κάνουμε, γιατί κι εμείς έχουμε οικογένειες από πίσω κι εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας κι εμείς θέλουμε να δούμε τους γονείς μας. Εγώ έχω να δω τη μητέρα μου εννέα μήνες. Το ίδιο άγχος κουβαλάω κάθε μέρα και για τα παιδιά μου”, εξηγώντας ότι “όποιος δεν τηρεί τα μέτρα δεν σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό, που αυτή τη στιγμή δίνει έναν ολόκληρο αγώνα”.

Αναφερόμενη στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ανέφερε ότι “οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις Μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Το ιστορικό αυτό μας λέει”.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποσοστό των ανθρώπων που βγαίνουν από τις ΜΕΘ, απάντησε πως “τώρα πλέον, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να βγαίνει κάποιος. Είναι πάρα πολύ βαριές οι καταστάσεις αυτή τη στιγμή. Ο ιός είναι επιθετικότατος”, σημειώνοντας ότι αντίθετα τον Ιούνιο έβγαιναν αρκετοί ασθενείς από τις ΜΕΘ. Υπογράμμισε, δε, ότι ο ιός είναι πλέον πιο επιθετικός και χτυπά μικρότερες ηλικίες, “που δεν ξέρεις πώς αντιδρά”. Στη δικιά μας ΜΕΘ, τόνισε στη συνέχεια, οι ηλικίες των νοσηλευόμενων κυμαίνονται μεταξύ 45 και 85 ετών. “Πλέον οι μονάδες είναι γεμάτες, δεν προλαβαίνει να αδειάσει κρεβάτι και ξαναγεμίζει”. Αναφερόμενη στους αρνητές της μάσκας, απάντησε πως “δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω”.

Δείτε τι είπε η κ. Μικροβασίλη στο Mega:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου