Προλάβετε τον καρκίνο τρώγοντας σταυρανθή λαχανικά!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-22, 23:58:01
Προλάβετε τον καρκίνο τρώγοντας σταυρανθή λαχανικά!

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν αποτυπώσει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το κάρδαμο.Έχει, επίσης, διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.

Το δε μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καπνιστές, κυρίως οι μανιώδεις, μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα ωμά συγκεκριμένα λαχανικά. Η μείωση του κινδύνου που συσχετίζεται με την κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ωμών λαχανικών τον μήνα για τους καπνιστές και τους μανιώδεις καπνιστές αναλογούσε περίπου στο 40% με 54%.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=