ΥΓΕΙΑ

Προλάβετε τον καρκίνο τρώγοντας σταυρανθή λαχανικά!

προλάβετε-τον-καρκίνο-τρώγοντας-σταυ-392052

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν αποτυπώσει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το κάρδαμο.Έχει, επίσης, διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.

Το δε μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καπνιστές, κυρίως οι μανιώδεις, μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα ωμά συγκεκριμένα λαχανικά. Η μείωση του κινδύνου που συσχετίζεται με την κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ωμών λαχανικών τον μήνα για τους καπνιστές και τους μανιώδεις καπνιστές αναλογούσε περίπου στο 40% με 54%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου