Στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο για το καλαζάρ των σκύλων

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-21, 08:20:07
Στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο για το καλαζάρ των σκύλων

Έφτασε και διατίθεται πλέον και στην χώρα μας το πρώτο εμβόλιο κατά της λεισμανίωσης σκύλων (καλαζάρ) και οι κτηνίατροι αλλά και οι ιδιοκτήτες των συμπαθών τετράποδων ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Η ασθένεια αυτή κυριολεκτικά θερίζει και στέλνει στον θάνατο μαζικά τα σκυλιά που θα προσβληθούν.

 

Πρόκειται για ένα ενεργό εμβόλιο το οποίο γίνεται μόνο σε σκύλους που είναι αρνητικοί (ύστερα από αιματολογική εξέταση) στη Λεισμάνια και δεν έχουν μολυνθεί από το τσίμπημα της σκνίπας. Το εμβόλιο δρα με την βοήθεια της ίδιας της ασθένειας. Περιέχει πρωτεΐνες που ελκύουν το παράσιτο της λεισμάνιας, και ουσιαστικά διδάσκει τον ίδιο τον οργανισμό του σκύλου πως να αμυνθεί. Όταν χορηγηθεί σε υγιείς και αρνητικούς σκύλους ο οργανισμός τους αντιλαμβάνεται τις πρωτεΐνες, ως ξένο σώμα, ως εχθρό και παράγει αντισώματα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο ανοσοενισχυτικός παράγοντας που περιέχει το εμβόλιο, λειτουργεί σαν φύλακας του οργανισμού και όταν το σκυλί προσβληθεί από καλαζάρ θα είναι σε θέση να την πολεμήσει επιτυχώς. Το νέο εμβόλιο γίνεται σταδιακά σε 3 δόσεις μεταξύ των οποίων μεσολαβούν 3 εβδομάδες. Η ιδανική ηλικία είναι αυτή των 6 μηνών. Κάθε χρόνο απλά ο σκύλος θα πρέπει να κάνει ένα αναμνηστικό εμβόλιο για να διατηρείται ο οργανισμός σε εγρήγορση.

Το κάθε εμβόλιο θα στοιχίζει περίπου 50 ευρώ. Οι κτηνίατροι είναι οι άμεσα υπεύθυνοι να ενημερώσουν και να αποφασίσουν για αυτό και μια επίσκεψη σε εκείνους θα λύσει περισσότερες απορίες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=