ΥΓΕΙΑ

Ρυτίδες τέλος με ηλεκτροβελονισμό

ρυτίδες-τέλος-με-ηλεκτροβελονισμό-395188
Για το δυτικό κόσμο o βελονισμός υπήρξε μέθοδος θεραπείας ακατανόητη. Σήμερα όμως έχει μπει και στα νοσοκομεία, ενώ η αποτελεσματικότητά του, ειδικά σε παθήσεις όπως η κεφαλαλγία, θεωρείται αδιαμφισβήτητη. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σε πολλές χώρες της Ε.Ε. όπως η Γερμάνια και το Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτεται αποκλειστικά από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
O βελονισμός όμως δεν αφορά μόνο ζητήματα υγείας αλλά και ομορφιάς. Mάλιστα τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια του ηλεκτροβελονισμού αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου και οι ρυτίδες.

‘Ηλεκτροσόκ ’ στα κύτταρα

Σύμφωνα με τη θεωρία της κινέζικης ιατρικής , προϋπόθεση για μια υγιή διαβίωση γεμάτη ευεξία, είναι η ισορροπημένη ροη ενέργειας. Η ενέργεια στο ανθρώπινο σώμα ανέρχεται περίπου σε 7000 αμπέρ, τιμή η οποία μπορεί να μετρηθεί και σταδιομετρικά. Για όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, σωματικές, νοητικές και ψυχικές καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια.
Στην περίπτωση λοιπόν του ηλεκτροβελονισμού αντί για βελόνες χρησιμοποιούνται, ειδικά προσαρμοσμένοι παλμοδότες οι όποιοι προσθέτουν επιπλέον ενεργεια στον οργανισμό.
Προσθέτοντας λοιπόν ενέργεια στον ανθρωπινό οργανισμό, ο ηλεκτροβελονισμός μέσω χημικού μετασχηματισμού ερεθίζει τα κύτταρα προκαλώντας την ανανέωσή τους. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε κύτταρο στο σώμα μας διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην αυτοεξισορρόπηση. Ο ηλεκτροβελονισμός δίνει στα κύτταρα το απαιτούμενο ερέθισμα για την εξισορρόπηση του ph τους, προσφέροντας στον οργανισμό ευδιαθεσία.

‘Hλεκτρικό ’ λίφτινγκ

Στην περίπτωση των ρυτίδων ο ηλεκτροβελονισμός δρα ακριβώς με αυτό το τρόπο. Επιπλέον των παλμικών κινήσεων που προκαλεί στο δέρμα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Φανταστείτε τα κύτταρα του πρόσωπου σαν πολύ μικρές αποφορτισμένες μπαταριές οι οποίες φορτίζονται από ενέργεια περίπου 10Hz.
H καθημερινή κούραση προκαλεί ένταση στον οργανισμό μας, και κατά συνέπεια ρυτίδες στους μυς του πρόσωπου. Η ηλεκτρική ενέργεια των 10Hz που παίρνουμε από τον ηλεκτροβελονισμό ξεκουράζει και χαλαρώνει τους μύες του πρόσωπου με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να ελαττώνονται σταδιακά. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία υπάρχει εμφανέστατη βελτίωση. Οι παλμοδότες τοποθετούνται σε σημεία του προσώπου όπως το μέτωπο, τα μάγουλα, το σαγόνι, ακόμη και κάτω από τα μάτια, για να μειώσουμε τις σακούλες. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία, όπου συνήθως διαπιστώνουμε βελτίωση η οποία κυμαίνεται από 20% έως 30%. Απαιτούνται περίπου 6 συνεδρίες για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τέλος είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι η μέθοδος του ηλεκτροβελονισμού δεν είναι καθόλου παρεμβατική, και καθόλου επώδυνη. Αντίθετα κατά τη διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας το συναίσθημα είναι άκρως χαλαρωτικό. Για να επιτευχτεί το απαιτούμενο αποτέλεσμα χρειάζονται 3 έως 6 συνεδρίες.

Γράφει: Λιάτσικος Κωνσταντίνος, Υποψήφιος Διδάκτορας Κλασικής Φυσιοπαθητικής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου