ΛΑΡΙΣΑ

Επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ στον χώρο υγείας στη Λάρισα

επένδυση-65-εκατ-ευρώ-στον-χώρο-υγείας-σ-13190

Παρουσιάστηκαν από την οικογένεια Πίπη τα σχέδια για την κατασκευή της νέας γενικής κλινικής

Η παρουσίαση της νέας γενικής κλινικής που θα δημιουργηθεί στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας. Η νέα κλινική θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική και ολοκληρωμένη επένδυση στη δευτεροβάθμια περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, αφού είναι η πρώτη «εκ θεμελίων» γενική κλινική που ιδρύεται για πολλά χρόνια.

Η επένδυση ύψους 6.500.000 ευρώ υλοποιείται από τη γνωστή οικογένεια της Λάρισας, του Γεώργιου Πίπη, ιατρού – οφθαλμοχειρουργού, ο οποίος μαζί με τον γιό του Αντώνη – επίσης οφθαλμοχειρουργό που προ 2 ετών επέστρεψε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρλσρούης όπου εργαζόταν – θα συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της νέας κλινικής.

Η νέα κλινική 5.000 τετ. μέτρων, θα κατασκευαστεί στην περιοχή Μεζούρλο πλησίον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και θα διαθέτει ογδόντα έξι (86) κλίνες, έξι (6) εκ των οποίων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είκοσι ένα (21) τμήματα, έξι (6) ιατρικά, οκτώ (8) υποστηρικτικά και επτά (7) διοικητικά, θα είναι εξοπλισμένη με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και θα λειτουργεί προσφέροντας πλήρη ασφάλεια στους ασθενείς και κάθε υποστήριξη στους ιατρούς – συνεργάτες της, για την εκτέλεση των ιατρικών τους πράξεων.

Σημαντική η συμβολή της νέας επένδυσης και στο κρίσιμο θέμα της απασχόλησης, καθ’ ότι η νέα κλινική θα δώσει εργασία σε συνολικά εβδομήντα τρία (73) άτομα στην περιοχή, ενώ αναμένεται να εξυπηρετήσει με τις υποδομές που θα διαθέτει καθώς και με υψηλού επιπέδου επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της, πάνω από επτά χιλιάδες πεντακόσιους (7.500) ασθενείς τον χρόνο, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η νέα αυτή επένδυση, αναμένεται σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς να δημιουργήσει κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και προβλέπεται να υπερβεί τα 4.000.000 ευρώ τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας, ενώ με τις συντηρητικότερες προβλέψεις αναμένεται να είναι κερδοφόρα από το πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας της.

«Κλειδί» στην αναμενόμενη επιτυχία του εγχειρήματος, πέραν του πολύ καλού ‘Brand name’ (φήμης) που έχει αποκτήσει η υπάρχουσα κλινική, αποτελούν τόσο το υφιστάμενο πολύ έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, όσο – και κυρίως – η πολυπληθής Ομάδα των ιατρών – συνεργατών της κλινικής όλων των ειδικοτήτων, που τόσα χρόνια συνεργάζονται αδιαλείπτως με την υφιστάμενη κλινική.

Σημειώνεται τέλος, πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο των βασικών μετόχων, όσο και της τεχνικής εταιρίας που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου, η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ αναμένεται να δοθεί προς λειτουργία σε δεκαοκτώ μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου