Ανακοίνωση της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ για τη διαχείριση του κρούσματος κορονοϊού

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-04, 20:36:12
Ανακοίνωση της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ για τη διαχείριση του κρούσματος κορονοϊού

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ για την αποτελεσματική διαχείριση του κρούσματος κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε σε 30χρονη Βολιώτισσα, αναφέρει τα εξής

«Την Τετάρτη 03-06-2020, πραγματοποιήθηκε σε έγκυο γυναίκα, δειγματοληψία στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος για μοριακή εξέταση για το νέο κορονοϊό (RT – PCR για SARS - COV - 2). Η δειγματοληψία έγινε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για λήψη και επεξεργασία δειγμάτων για SARS-COV-2, που βρίσκεται εντός του Πολυιατρείου της ΆΝΑΣΣΑ (2ας Νοεμβρίου 80 Β).

Η ασθενής προσήλθε ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού και κατόπιν παραπομπής της από τον θεράποντα ιατρό της.

Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η δειγματοληψία, έχει οργανωθεί για το σκοπό αυτό και βρίσκεται εκτός των εγκαταστάσεων της Κλινικής και στο χώρο του Πολυιατρείου της.

Η ξεχωριστή είσοδος που διαθέτει ο συγκεκριμένος χώρος και η απομόνωσή του από το υπόλοιπο Πολυιατρείο, διασφαλίζουν την αποφυγή οποιασδήποτε διασποράς του ιού.

Η λήψη του στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος έγινε από κατάλληλα εκπαιδευμένο από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (Ε.Ν.Λ.) Επαγγελματία Υγείας της κλινικής ΆΝΑΣΣΑ, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το αποτέλεσμα του δείγματος ήταν θετικό για το νέο κορονοϊό, οπότε ενημερώθηκαν η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της Κλινικής, ο θεράπων ιατρός της και ο ΕΟΔΥ.

Η ασθενής παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο αναφοράς (Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας) για την περαιτέρω νοσηλεία της».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=