ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη κατά της παχυσαρκίας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας

μάχη-κατά-της-παχυσαρκίας-στο-κέντρο-ψ-53881

Επανεκκίνηση της ομάδας διαχείρισης βάρους στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη, με την ομάδα διαχείρισης βάρους, που συγκροτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, στη μετά την καραντίνα εποχή. Η ομάδα συγκροτήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και στην επόμενη συνάντηση, που έχει προσδιοριστεί στις 22 Ιουνίου, ανοίγει ένα νέο κύκλο δράσης, μετά την περίοδο του lock down.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διαιτολόγος – διατροφολόγος Νέλλη Χονδρογιάννη, ανέφερε ότι «στην ομάδα, την οποία δημιουργήσαμε με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, συμμετέχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός, είμαστε δέκα άτομα και καιρούς εμπλουτίζεται, ανάλογα με το ιστορικό των ατόμων που απευθύνονται σε μας και συνήθως αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα ή συναισθηματικές διαταραχές».

Σε πρώτη φάση συμμετέχουν 25 άτομα και στην συνάντηση που προγραμματίζεται στις 22 Ιουνίου, θα διαπιστωθούν οι επιπτώσεις της καραντίνας σε σχέση με το βάρος και κάτω από ποιες συνθήκες «ανέβηκε», ενδεχομένως, η ζυγαριά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εικόνα που έχει η κ. Χονδρογιάννη, ενήλικες που αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διάρκεια της καραντίνας, με αποτέλεσμα να μην αποκτήσουν επιπλέον κιλά, διατηρώντας το βάρος τους.

Στη διάρκεια της καραντίνας η επικοινωνία των ενδιαφερομένων με τους ειδικούς συνεχίστηκε με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας διαδικτυακά, ενώ όπως ανέφερε η κ. Χονδρογιάννη, η πιο «επικίνδυνη» ηλικία αύξησης του σωματικού βάρους είναι μετά τα 50 έτη για τις γυναίκες.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η παραπάνω ομάδα δημιουργήθηκε για να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη, την διαχείριση βάρους από άτομα που ενώ έχουν πολλές γνώσεις γύρω από τα θέματα διατροφής, δεν διαχειρίζονται σωστά το βάρος τους.

Η συμβουλή της ως ειδικός, είναι «το μέτρο στη διατροφή, χωρίς υπερβολές», ενώ συνέστησε παράλληλα την ανάπτυξη κοινών δράσεων στα ζευγάρια που επιθυμούν να διατηρήσουν την καλή τους φυσική κατάσταση.

Οπως υπογράμμισε, τέλος, η διαιτολόγος – διατροφολόγος του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, με δραστηριότητα στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγριάς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, προηγείται συνέντευξη, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου