ΥΓΕΙΑ

Ανακάλυψη για την ανάπτυξη των μυών

ανακάλυψη-για-την-ανάπτυξη-των-μυών-400574

Φως στον βιολογικό μηχανισμό που προκαλεί διόγκωση των μυών, όσο μεγαλύτερη είναι η σωματική άσκηση, ρίχνει μια νέα επιστημονική έρευνα, που έγινε στη Γαλλία από ελληνίδα ερευνήτρια. Οι ερευνητές μελέτησαν τον τρόπο που τα μυϊκά κύτταρα «μεταφράζουν» σε έξτρα όγκο την άρση βαρών και τις άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μυστικό βρίσκεται σε ένα χημικό παράγοντα που παράγεται από τα κύτταρα των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης και ο οποίος στέλνει σήματα στα μυϊκά κύτταρα να πολλαπλασιαστούν, ώστε να είναι σε θέση να σηκώσουν το πρόσθετο βάρος και να καταβάλουν την αναγκαία έξτρα δύναμη.

Η συγκεκριμένη ουσία (SrF) «πυροδοτεί» τα βλαστικά μυϊκά κύτταρα, που βρίσκονται σε ύπνωση και είναι σε θέση να μετατραπούν σε εξειδικευμένα μυϊκά κύτταρα, με τελικό αποτέλεσμα να παράγονται περισσότερες μυϊκές ίνες και έτσι οι μύες να διογκώνονται και να δυναμώνουν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αθανασία Σωτηροπούλου του ιατρικού ερευνητικού ινστιτούτου INSERM και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, καθώς και του πανεπιστημίου «Ντεκάρτ» του Παρισιού, εκτιμούν ότι η ανακάλυψη αυτή να οδηγήσει σε βελτιωμένους τρόπους καταπολέμησης της μυϊκής ατροφίας που σχετίζεται με την προχωρημένη ηλικία και τις ασθένειες, καθώς η ουσία SrF μειώνεται σταδιακά στον οργανισμό, με το πέρασμα της ηλικίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου