Λύνουν χειρόφρενο… οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-13, 16:23:28
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας
Λύνουν χειρόφρενο… οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Τις επόμενες 48 ώρες αναμένεται στη Θεσσαλία ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφτεί τον Βόλο

 

Στη Θεσσαλία αναμένεται τις επόμενες 48ωρες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Αρκουμανέα δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος σταθμός της περιοδείας του θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι η Λάρισα, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί ακολούθως τον Βόλο. Η επίσκεψή του συνδυάζεται με την έναρξη λειτουργίας των κινητών μονάδων, που θα κάνουν τεστ κατ’ οίκον για τον κορονοϊό τόσο στον Βόλο, όσο και στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι τα τεστ θα ξεκινήσουν από κοινωνικές δομές, όπως το Γηροκομείο, και θα επεκταθούν και στον γενικό πληθυσμό.

Πριν από λίγες μέρες για το συγκεκριμένο θέμα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ενημέρωσε πως μετά από συνεννόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ αποφασίστηκε να γίνουν έλεγχοι για τυχόν κρούσματα κορονοϊού σε δομές του Βόλου την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και 100 δειγματοληψίες στον γενικό πληθυσμό σε επιλεγμένο δείγμα.

Σημειώνεται πως στον Βόλο συνολικά για τα κατ΄ οίκον τεστ θα λειτουργήσουν 4 κινητές μονάδες, ενώ μία ακόμη θα χρησιμοποιηθεί για να γίνουν αντίστοιχοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις Βόρειες Σποράδες. Για την επάνδρωση των συγκεκριμένων μονάδων έχουν προσληφθεί από τον ΕΟΔΥ δέκα άτομα προσωπικό.

Κάθε μία από τις μονάδες θα περιλαμβάνει οδηγό και νοσηλευτή ή νοσηλεύτρια που θα αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει το δείγμα.

Η λειτουργία των κινητών μονάδων κρίθηκε σκόπιμη, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των πολιτών που δεν έχουν νοσήσει στις μονάδες υγείας αφενός, αφετέρου προκειμένου να εξεταστούν ειδικότερα άτομα με αδυναμία μετακίνησης και μοναχικοί πολίτες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=