ΕΛΛΑΔΑ

Αισιόδοξα νέα από Τσιόδρα: Δοκιμάζονται 8 εμβόλια για τον κορονοϊό

αισιόδοξα-νέα-από-τσιόδρα-δοκιμάζοντ-82566

Ευχάριστα νέα που σκορπίζουν αισιοδοξία ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας μίλησε για το φάρμακο ρεμδεσιβίρη, το οποίο έχει ερευνηθεί και παρουσίασε ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανάβουν το πράσινο φως για τη χορήγησή του σε ασθενείς.

Επίσης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπάρχουν 8 υποψήφια εμβόλια τα οποία βρίσκονται στη φάση κλινικών δοκιμών.

“Τις τελευταίες μέρες έχουμε ευχάριστες ανακοινώσεις για θεραπευτικές μεθόδους. Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι υπάρχουν 4-5 μέθοδοι που αφορούν στον περιορισμό της νόσου και την επιβράδυνσή της, χωρίς να σκοτώνουν εντελώς τον ιό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την επέκταση της χορήγηση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, σε ασθενείς όμως που δεν νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και δεν χρειάζονται τον αναπνευστήρα για να αναπνεύσουν. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αφορούσαν σε ασθενείς που δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Θα μπορούσε να χορηγηθεί σε ασθενείς με συμπληρωματικό οξυγόνο. Η διάρκεια της θεραπείας θα μπορεί να είναι 5 αντί για 10 μέρες και η χορήγηση του φαρμάκου θα γίνεται μόνο σε νοσοκομεία. Η αξιολόγηση του φαρμάκου συνεχίζεται.

Επίσης, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ομάδα έξι νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ένα τριπλό σχήμα φαρμάκων έναντι ελαφρών και μετρίων κρουσμάτων του ιού, το οποίο φέρνει αισιόδοξα μηνύματα. Το ένα φάρμακο χρησιμοποιείται σε ασθενείς με τη νόσο HIV.

Πάλι το σχήμα αφορά προσεκτική χορήγηση. Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε σοβαρά ασθενείς. Αναμένουν περισσότερα αποτέλεσμα από άλλες μελέτες. Ακόμα μία θα αρχίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο σύντομα”.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπάρχουν 8 υποψήφια εμβόλια τα οποία βρίσκονται ακόμη στη φάση των κλινικών δοκιμών”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου