ΔΙΕΘΝΗ

Ψάχνουν εθελοντές για το εμβόλιο που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

ψάχνουν-εθελοντές-για-το-εμβόλιο-που-δ-110004

Εθελοντές αναζητεί το Imperial College London και το University Hospital Southampton για να συμμετάσχουν στην πρώτη δοκιμή του νέου εμβολίου για τον κορονοϊό που θα γίνει σε ανθρώπους. Η δοκιμή έχει στόχο να δείξει αν ο εμβολιασμός με το COVID-19 vaccine που δημιούργησε το Πανεπιστημιο της Οξφόρδης θα έχει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα συνεχιστούν για τις επόμενες εβδομάδες.

Οι εθελοντές πρέπει να είναι υγιείς και να είναι σε ηλικίες ανάμεσα σε 18 και 55. Οσοι δηλώσουν εθελοντές θα πληρωθούν μάλιστα και ποσά που θα κυμαίνονται από 190 έως και 625 λίρες Αγγλίας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας Μάτ Χάνκοκ είπε ότι θα κάνει ότι είναι δυννατόν ώστε η χώρα του να μπορέσει να κατασκευάσει το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο. Η κυβέρνηση σκοπεύει να επιχορηγήσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με ένα έξτρα ποσό των 20 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει το πρόγραμμα, ενώ ένα άλλο ποσό της τάξης των 22,5 εκ λιρών θα δοθεί στο Imperial College London για τον ίδιο σκοπό.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου