ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε «παράθυρο» στον έξω κόσμο η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου

ανοιξε-παράθυρο-στον-έξω-κόσμο-η-κοι-118233

Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ζητούν συνδρομή για συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρική φροντίδα εν μέσω πανδημίας

«Παράθυρο» στον έξω κόσμο για πολλούς ηλικιωμένους και μοναχικούς συμπολίτες που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις και χρήζουν βοήθειας αποτελεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου.

Από τη μία οι περιορισμοί για την αποτροπή διασποράς του ιού και από την άλλη τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, καθιστούν προβληματική έως αδύνατη τη μετακίνησή τους. Αυτή την προβληματική κατάσταση προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Κοινωνική Υπηρεσία μέσω μίας συγκεκριμένης τηλεφωνικής γραμμής (2421351710) όπου μπορούν να απευθύνονται για να υποβάλουν το αίτημά τους για συνδρομή.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση μέχρι σήμερα τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά».

Οσοι είναι χρόνια πάσχοντες αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα με τα φάρμακά τους. Οταν δεν υπάρχει κοντινός συγγενής και με δεδομένο ότι πλέον οι επαφές μεταξύ γειτόνων έχουν αραιώσει λόγο κορονοϊού, μία λύση πλέον για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα του μήνα είναι η Κοινωνική Υπηρεσία.

Το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης το οποίο θεσπίστηκε για καλύτερη εξυπηρέτηση, σύμφωνα με γιατρούς και υπηρεσιακούς παράγοντες τους μπερδεύει, με αποτέλεσμα να ζητούν τη συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν συμβουλές πως θα διαχειριστούν διάφορα ζητήματα που αφορούν σε εξωτερικές δουλειές που είχαν προγραμματισμένες, ενώ άλλοι χρειάζονται βοήθεια σε θέματα ιατρικής και οικιακής φροντίδας.

«Καταγράφουμε όλες τις ανάγκες και σε συνεννόηση με άλλες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσπαθούμε να συνδράμουμε σε όποιον έχει ανάγκη», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρούλα Τζανέτου, υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Αποτιμώντας τη μέχρι σήμερα λειτουργία του δικτύου που έχει στηθεί παρατηρεί πως «σταδιακά οι περισσότεροι συμπολίτες που έχουν ανάγκη έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, καλούν και ζητούν βοήθεια με περισσότερη ευκολία, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται και το έργο των αρμοδίων υπηρεσιών», όπως λέει.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου