ΥΓΕΙΑ

Οι κίνδυνοι που συναντήσαμε το 2011

οι-κίνδυνοι-που-συναντήσαμε-το-2011-404834

Το 2011 ήταν ένα έτος πολύ δύσκολο για όλους μας. Ήταν και ένα έτος, που ορισμένες ασθένειες και κακές συνήθειες χτύπησαν χιλιάδες ανθρώπους και κάποιοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Τις ψάξαμε και σας τις παρουσιάζουμε έτσι ώστε να τις αποφύγετε το 2012.

· Το βακτήριο e-coli. Ξέσπασε θύελλα στην Γερμανία και κόστισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, ενώ μολύνθηκαν 4.000 άνθρωποι παγκοσμίως. Οι επιστήμονες μέχρι τώρα δεν έχουν βρει από πού προήλθε. Πώς μπορείτε όμως να προστατευτείτε; Θα πρέπει να πλένετε σχολαστικά τα λαχανικά και όσα χρειάζονται βράσιμο, να τα βράζετε για αρκετή ώρα. Το μαχαίρι που τα καθαρίζετε είναι φορέας μικροβίων και καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείται για κάθε λαχανικό που καθαρίζετε.

· Τα κινητά τηλέφωνα την ώρα της οδήγησης έχουν προκαλέσει χιλιάδες τροχαία όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως. Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τέτοιους οδηγούς; Σύμφωνα με την τροχαία, θα πρέπει να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας. Καλό θα ήταν να έχετε μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα και να μην πλησιάζετε τους οδηγούς που δεν οδηγούν σε μία ευθεία. ·

Τα επικίνδυνα σπορ είναι μία αιτία που αρκετοί άνθρωποι έχουν χτυπήσει σε πολλά μέρη του σώματός τους και ειδικότερα στο κεφάλι. Προτού ξεκινήσετε ένα επικίνδυνο σπορ, θα πρέπει να υποβληθείτε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να βεβαιωθείτε ότι είστε υγιείς. Στην συνέχεια θα πρέπει να μιλήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό για να διαπιστώσει ότι είστε σε θέση να κάνετε ένα τέτοιο σπορ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου