ΤΟΠΙΚΑ

Συγκινητική ανταπόκριση: Συγκέντρωσαν 25 φιάλες αίματος

συγκινητική-ανταπόκριση-συγκέντρωσ-133993

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου συνεχίζει τις εξορμήσεις

Συνολικά 25 φιάλες αίματος συγκέντρωσε προχθές η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που στάθμευσε έξω από τα Δικαστήρια Βόλου. Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν και πάλι συγκινητική.

Ισάριθμοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μονάδας αιμοδοσίας, καθώς αφιερώνοντας λίγα λεπτά σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Η γιατρός της κινητής μονάδας Εύα Κουτσιμπάνα έκανε λόγο για θετικότατη προσφορά. «Ο κόσμος ενδιαφέρεται και βοηθά ενώ συντελούν και οι καλές καιρικές συνθήκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου προετοιμάζεται, ώστε στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε να μην κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή λόγω ελλείψεων σε αίμα.

Η κ. Κουτσιμπάνα τόνισε ότι η μείωση των τροχαίων εν μέσω κορονοϊού και των ψυχρών χειρουργείων συμβάλλουν στην επάρκεια αίματος». Ομως, τα δύσκολα με τον πόλεμο του κορονοϊού είναι ακόμη μπροστά.

«Οι υγιείς πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι πρέπει να κινητοποιηθούν και να δώσουν αίμα. Δεν θα πρέπει να φοβούνται. Οταν ξέρουν ότι είναι καλά στην υγεία τους και συνειδητοποιημένοι ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα ή είναι άρρωστα πρέπει να έρχονται και να δίνουν αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μονάδα αιμοδοσίας συνεχίζει τις εξορμήσεις. Χθες Τετάρτη ήταν στον Αγ. Νικόλαο από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ αύριο Παρασκευή θα βρίσκεται στον Αλμυρό.

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί θα είναι και πάλι στο λιμάνι και το απόγευμα στην οδό Κωνσταντά με Ιωλκού, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στα Δικαστήρια.

Βεβαίως, οποιοσδήποτε επιθυμεί να δώσει αίμα μπορεί να επισκέπτεται τη μονάδα στο Νοσοκομείο από την πόρτα των εξωτερικών ιατρείων.

Στη μονάδα εισέρχεται εθελοντής αιμοδότης με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας που δίνει ο ΕΟΔΥ ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ το προσωπικό ακολουθεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο και στη συνέχεια προχωρεί στη λήψη αίματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου