ΤΟΠΙΚΑ

Με προγραμματισμένο ραντεβού η συνταγογράφηση στα Κέντρα Υγείας για αποφυγή συνωστισμού

με-προγραμματισμένο-ραντεβού-η-συντα-144292

Ενίσχυση με υλικά ατομικής προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι

Φρούριο τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας λόγω κορονοϊού. Μετά από προγραμματισμένο ραντεβού η συνταγογράφηση στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού.

Η προσέλευση βέβαια ασφαλισμένων και ασθενών έχει σημαντικά περιοριστεί, όσοι ωστόσο χρειάζεται να μεταβούν για μία απλή εξέταση ή για να ανανεώσουν το συνταγολόγιό τους, προηγουμένως φροντίζουν να συνεννοηθούν με τον γιατρό ή τη νοσηλεύτρια, πριν μεταβούν στο ιατρείο.

Σε πολλές περιπτώσεις επιστρατεύονται οι κοινωνικές υπηρεσίες των περιφερειακών δήμων οι οποίες μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προσκομίζουν στους ενδιαφερόμενους τα φάρμακά τους. Όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα οι πολίτες προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας και αφού ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας γίνεται επί τόπου η συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμάκων.

Την ίδια ώρα ο σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας διαμαρτύρεται ότι τα είδη ατομικής προστασίας για το προσωπικό αλλά και όσους προσέρχονται στους χώρους είναι ελάχιστα και πως θα πρέπει από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να υπάρξει μέριμνα για άμεσο ανεφοδιασμό των Κέντρων Υγείας.

«Δεν υπάρχει επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας (απλές και ειδικές μάσκες, γάντια γυαλιά , αντισηπτικά υγρά , ποδιές, στολές. Χρησιμοποιούμε με το σταγονόμετρο το αντισηπτικό. Όμως ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή με διάφορους ανθρώπους που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας.

Το υπουργείο οφείλει να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την επάρκεια αυτών των ζωτικής σημασίας υλικών για την προστασία των εργαζομένων του ΕΣΥ και τη δυνατότητα τους να ανταποκριθούν με υψηλό ηθικό και αίσθημα ασφάλειας στις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης μάχης. Κάθε καθυστέρηση, κάθε ολιγωρία, κάθε ανεπάρκεια σ’ αυτό το πεδίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για εμάς όσο και για τις οικογένειές μας», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Γατής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου