ΥΓΕΙΑ

Ο ζεστός καιρός ανακόπτει τη διάδοση του κορονοϊού;

ο-ζεστός-καιρός-ανακόπτει-τη-διάδοση-τ-147333

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης βρήκαν ότι το 90% της εξάπλωσης του covid19 μέχρι την Κυριακή έγινε σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες ανάμεσα σε 3-17 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα οι περιοχές όπου ο μέσος όρος θερμοκρασίας ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου, το ποσοστό των κρουσμάτων αναλογεί στο 6% παγκοσμίως.

Αληθεύει, ότι οι ιοί που προσβάλλουν το αναπνευστικό εξασθενούν το καλοκαίρι και ότι παράγοντες αποτελούν η θερμοκρασία, ο ήλιος και η υγρασία. Ισχύει επίσης ότι το καλοκαίρι οι συναθροίσεις γίνονται πιο συχνά σε ανοικτούς χώρους, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, Θεοδώρα Χατζηιωάννου.

Επισήμανε πάντως ότι τα σταγονίδια από τη μύτη ή το στόμα μεταδίδονται σίγουρα και το καλοκαίρι, ενώ αυτό που αλλάζει είναι η διάρκεια που μένει ο ιός στις επιφάνειες.

Για το εμβόλιο και τα φάρμακα, η κυρία Χατζηιωάννου εξήγησε ότι δεν έχουν αναπτυχθεί θεραπείες ειδικά για τον κορονοϊό, αλλά αυτή τη στιγμή κάποια φάρμακα, αν δοθούν έγκαιρα, περιορίζουν ίσως τα επίπεδα της μόλυνσης και μειώνεται σε 4-6 ημέρες ο χρόνος στην Εντατική που συνήθως είναι για 15-20 ημέρες.

Πηγή:ΕΡΤ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου