ΤΟΠΙΚΑ

Κέλλυ Κοσμά: «Μένουμε σπίτι και γυμναζόμαστε»

κέλλυ-κοσμά-μένουμε-σπίτι-και-γυμναζ-159726

Πρόγραμμα pilates μέσω Facebook από τα γυμναστήρια Gym Way

Πρόγραμμα pilates μέσω Facebook όχι μόνο για να γεμίσει ο άπλετος πλέον ελεύθερος χρόνος στο σπίτι, που επιβάλλει η… καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και για την καλή ψυχική και σωματική υγεία, είναι η πρωτοποριακή κίνηση στην οποία προχώρησε η γυμνάστρια και εκ των ιδιοκτητών των γυμναστηρίων Gym Way στον Βόλο Κέλλυ Κοσμά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η απειλή του κορονοϊού έχει καθηλώσει εκατοντάδες συνειδητοποιημένους Βολιώτες στο σπίτι με στόχο τη μείωση της διασποράς του νέου ιού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα γυμναστήρια ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και χιλιάδες αθλούμενοι βρέθηκαν σε… ακινησία.

Εχοντας τα παραπάνω ως δεδομένα και επειδή κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού, η Κέλλυ Κοσμά βγήκε μπροστά…

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, με εργαλεία κάμερα, στρώμα γυμναστικής και τις γνώσεις της, προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα βασικού pilates.

«Ηταν μία σκέψη που είχα κάνει για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ή ντρέπονται να ενταχθούν σε πρόγραμμα σε ένα γυμναστήριο. Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και η αλήθεια είναι ότι γνωστοί ήταν εκείνοι που το ζήτησαν», αναφέρει για τη γέννηση της ιδέας η Κέλλυ Κοσμά.

Προετοίμασε λοιπόν 10λεπτο μάθημα βασικού pilates και το ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να γυμναστεί μαζί της.

Το πρώτο μάθημα ανέβηκε την περασμένη Κυριακή 15 Μαρτίου και όπως ανέφερε θα συνεχίσει και με άλλα βίντεο που θα περιλαμβάνουν και διαφορετικά είδη γυμναστικής. Μάλιστα το πρώτο μάθημα έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από φίλους της στο Facebook κι όχι μόνο.

Η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξηγεί ότι η παραμονή στο σπίτι είναι μία καλή ευκαιρία για όλους να γυμναστούν. «Με τη γυμναστική παράγονται ενδορφίνες, ουσία που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε καλή ψυχολογία και ταυτόχρονα, δεδομένου ότι η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, θωρακίζουμε τον εαυτό μας έναντι των απειλών για την υγεία μας», υπογραμμίζει η Κέλλυ Κοσμά προσθέτοντας κάτι ακόμη: «Η καραντίνα δεν θα διαρκέσει για πάντα και με το να είμαστε ενεργοί θα έχουμε πιο γρήγορη επαναφορά στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου