Έφθασε στην Ελλάδα το νέο φάρμακο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-19, 00:44:29
Έφθασε στην Ελλάδα το νέο φάρμακο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Το νέο ιδιοσκεύασμα σιταγλιπτίνης, για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ, είναι πλέον διαθέσιμο στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη θεραπεία αποσκοπεί στη βελτίωση του ελέγχου των επιπέδων γλυκόζης των ασθενών, σε συνδυασμό με τη δίαιτα και την άσκηση.

Μάλιστα ενδείκνυται ως μονοθεραπεία σε ασθενείς που δεν ελέγχονται επαρκώς με δίαιτα και άσκηση και για τους οποίους άλλες θεραπείες, λόγω αντενδείξεων ή μη ανεκτικότητας, δεν είναι κατάλληλες.

Ο διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, της οποίας οι επιπλοκές μπορεί να αποβούν ακόμη και μοιραίες για τον ασθενή. Εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου Ι) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου ΙΙ).

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν τη γλυκόζη (σάκχαρο) από το αίμα και να τη χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Όταν η ινσουλίνη στον οργανισμό είναι μειωμένη ή δεν είναι αρκετά δραστική, τότε η γλυκόζη δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα και έτσι παρατηρείται υπεργλυκαιμία (αυξημένο σάκχαρο στο αίμα).

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και οι φαρμακευτικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=