ΕΛΛΑΔΑ

Λουράντος: Ξέμειναν από μάσκες τα φαρμακεία, τεράστιες ελλείψεις υπό το φόβο για κοροναϊού

λουράντος-ξέμειναν-από-μάσκες-τα-φαρμ-187063

Τον κώδωνα τους κινδύνου για σημαντικές ελλείψεις σε νοσηλευτικές μάσκες κρούει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος.

“Τα τελευταία 24ωρα, λόγω των κρουσμάτων του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία, εξαντλήθηκε το απόθεμα που υπήρχε στα φαρμακεία” ανέφερε ο κ. Λουράντιος σε δηλώσεις του στο Mega. “Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η μάσκα δεν προστατεύει 100%.

Πολλοί πολίτες αγοράζουν τις μάσκες για να τις έχουν για παν ενδεχόμενο, χωρίς δηλαδή να τις χρειάζονται πραγματικά. Να τις έχουν ως back up. Αυτό δεν είναι σωστό”, ανέφερε σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα την στερούνται όσοι την έχουν πραγματική ανάγκη.

“Η αγωνία να μην μετατραπεί σε πανικό”

Με τη φράση “η αγωνία να μην μετατραπεί σε πανικό” ο κ. Λουράντος επέστησε την προσοχή: “Αν η αγωνία μετατραπεί σε πανικό, όσα αποθέματα κι αν έχουμε, δεν ξέρω αν θα επαρκούν”, είπε σημειώνοντας ότι έως σήμερα υπάρχει επάρκεια σε αντιικά σκευάσματα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Μανωλόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ανάφερε ότι από τη μεγάλη ζήτηση σε μάσκες αυτή τη στιγμή παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις στα φαρμακεία και συνάστηκε στους πολίτες ψυχραιμία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου