ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσε 800 φιάλες με αίμα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας

συγκέντρωσε-800-φιάλες-με-αίμα-ο-σύλλογο-322997

Συνολικά 800 φιάλες με αίμα υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, χάρη στις διαρκείς προσπάθειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη». Στον θετικό απολογισμό δράσης του Συλλόγου καταγράφεται παράλληλα η αύξηση 7% στις εγγραφές νέων μελών, που αποτελεί βασική επιδίωξη.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιγνάτιος Γελαγώτης υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε τις δράσεις συνεργασίας με διάφορους συλλόγους, σχολεία, βιομηχανίες, επιχειρήσεις, Δήμους» με παράλληλο στόχο τη δημιουργία τράπεζας αίματος, προκειμένου να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή οι ανάγκες που προκύπτουν.

Βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση του Συλλόγου με νέα μέλη. «Προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τους αιμοδότες, που λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας αδυνατούν να προσφέρουν αίμα, συνεχίζοντας τις ανοιχτές δράσεις ενημέρωσης σχετικά με την αιμοδοσία» είπε.

Αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια είναι ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι ενισχύουν την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού στη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία.

Μετά τη διήμερη εξόρμηση στη Σκόπελο, οι εθελοντές αιμοδότες βάζουν καινούργιους στόχους, συνεχίζοντας το κοινωνικό έργο στην ευρύτερη δράση του συλλόγου.

Το κάλεσμα συμμετοχής στην προσπάθεια παραμένει ανοιχτό, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει: «Οποιος μπορεί να δώσει αίμα, να το πράξει. Τον καλούμε να εγγραφεί στον Σύλλογο, για να προσφέρει αίμα σε σταθερή βάση» υπογράμμισε ο κ. Γελαγώτης.

Στο μεταξύ, η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου κινείται διαρκώς σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, χερσαία και νησιωτική, σε χώρους εργασίας, κοντά σε υπηρεσίες, αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών τονίζει παράλληλα ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται για την εξυπηρέτηση του κόσμου. «Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε για το κοινό καλό και την εξυπηρέτηση του κόσμου, γιατί η μονάδα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο, σε όλο τον νομό Μαγνησίας, για να συγκεντρώσει αίμα» σημειώνει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου