Προληπτικός έλεγχος και εκδήλωση ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-16, 12:39:18
Προληπτικός έλεγχος και εκδήλωση ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στον Βόλο

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με την Εταιρεία Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής Ιπποκράτης διοργανώνουν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας, όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:

  • Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο ΚΑΠΗ Θεόφιλος (Πλατεία Ρήγα Φεραίου) την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, ώρες 8:30 έως 12:00.
  • Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 25/10/2019) και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ακολουθήσει ενημερωτική ομιλία με την εξής δομή: α) «Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου Γενικός Ιατρός και Βασίλειος Γεωργακλής, Ορθοπαιδικός και β) «Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο 2423350010 - 11 και ώρες 09:00 έως 13:00. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βασιλική Σδρόλια.

Η είσοδος για την ομιλία είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=