ΤΟΠΙΚΑ

Εκκίνηση… εμβολιασμού κατά της γρίπης αρχές Οκτωβρίου

εκκίνηση-εμβολιασμού-κατά-της-γρίπη-359145

25.000 έως 30.000 εμβόλια χρειάζεται σε ετήσια βάση η Μαγνησία

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα φαρμακεία της Μαγνησίας, που έχουν εφοδιαστεί με αντιγριπικά εμβόλια, ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού στα μέσα Οκτωβρίου, με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς να υπογραμμίζουν την ανάγκη θωράκισης του πληθυσμού απέναντι στη γρίπη και τα λοιμώδη νοσήματα. Αξιοσημείωτη είναι η ανταπόκριση του κόσμου, που μεταφράζεται σε 25.000 έως 30.000 περίπου εμβόλια σε ετήσια βάση στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων είναι συνεχής, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών Κώστα Ματσιόλη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα αντιγριπικά εμβόλια άρχισαν να παραλαμβάνονται το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πολλούς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο εφοδιασμός των φαρμακείων συνεχίζεται φέτος όπως και πέρυσι, τα εμβόλια είναι τετραδύναμα, δηλαδή ενισχυμένα. Το κόστος κυμαίνεται από 10 έως 13,5 ευρώ, ενώ είναι δωρεάν όταν χορηγούνται με ιατρική συνταγή.

Ο κ. Ματσιόλης υπενθύμισε ότι ο εμβολιασμός γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία της γειτονιάς, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς τους, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαίος, προκειμένου να θωρακιστεί ο οργανισμός απέναντι στη γρίπη, προτρέποντας τον πληθυσμό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να σπεύσουν έγκαιρα.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει, παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, ο οποίος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε ότι είναι επιβεβλημένος ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αλλά και ευρύτερα, προκειμένου να περιοριστεί η μεταδοτικότητα της νόσου.

Αναλύοντας το όρο ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ανέφερε ότι αφορούν σε όσους είναι άνω των 60 ετών, τις έγκυες, τα παιδιά, όσους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, όσους είναι ανοσοκατασταλμένοι, τους υγειονομικούς και όσους συγχρωτίζονται με μεγάλες ομάδες πληθυσμού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να ξεκινήσει έγκαιρα, στις αρχές του ερχόμενου μήνα, καθώς απαιτούνται δύο εβδομάδες για να αποκτήσει αντισώματα ο οργανισμός.

Κλείνοντας ο κ. Τσάμης συνιστά ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό, προκειμένου να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός από τη μετάδοση του ιού της γρίπης. «Πρέπει να εμβολιάζονται, γιατί με αυτό τον τρόπο θωρακίζεται ο οργανισμός τους απέναντι στα λοιμώδη νοσήματα, μεταξύ των οποίων είναι και η γρίπη και να μην ακούν το επικίνδυνο αντιεμβολιαστικό κίνημα» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου