ΥΓΕΙΑ

Μεταβολικό σύνδρομο: Τι είναι και γιατί βοηθούν η διατροφή και οι… διακοπές

μεταβολικό-σύνδρομο-τι-είναι-και-γιατ-383234

«Μεταβολικό σύνδρομο»: δύο λέξεις, που πολλοί πιθανόν να έχετε ακούσει, αλλά να αγνοείτε σε τι αναφέρονται.

«Το μεταβολικό σύνδρομο αναφέρεται στην συνύπαρξη πολλών γνωστών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, η παχυσαρκία, η αθηρογενής δυσλιπιδαιμία και η υπέρταση», εξηγεί στο star.gr η διατροφολόγος – διαιτολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη.

Η πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου στηρίζεται στη σωστή διατροφή, όπως η μεσογειακή, ενώ η απώλεια βάρους είναι η σημαντικότερη αντιμετώπισή του.

Υπάρχουν, όμως, και οι… διακοπές! Όπως εξηγεί η κυρία Βασιλαντωνάκη, μελέτη έδειξε πως για κάθε επιπρόσθετη περίοδο διακοπών που κάνουμε υπάρχει 24% μείωση κινδύνου εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε πως σημαντική είναι η συχνότητα των διακοπών και όχι τόσο η διάρκεια τους καθώς λίγες ημέρες μόνο συμβάλλουν εξίσου σημαντικά στη μείωση του συνδρόμου και των συμπτωμάτων του.

Οι συμμετέχοντες ήταν εξήντα τρεις εργαζόμενοι που πληρώθηκαν για διακοπές και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αίματος αλλά και σε συνεντεύξεις πριν και μετά τις διακοπές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, όσο αυξανόταν η συχνότητα των διακοπών, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος για μεταβολικό σύνδρομο και τα συμπτώματα του.

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου