Τέλος οι ουρές για καρκινοπαθείς – Θα παίρνουν τα φάρμακα από 20 κλινικές

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-04, 12:30:31
Τέλος οι ουρές για καρκινοπαθείς – Θα παίρνουν τα φάρμακα από 20 κλινικές

Αρχικά αφορά την Αττική και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις

Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών για τα φάρμακά τους μπαίνει με το μνημόνιο συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές.

Από αύριο, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 20 ιδιωτικές κλινικές της Αττικής θα παραλαμβάνουν οι ίδιες τα ογκολογικά σκευάσματα των καρκινοπαθών και θα μπορούν να τα προμηθευτούν από εκεί και όχι από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς, την ημέρα που θα έχουν προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, να πηγαίνουν απευθείας στην κλινική και να βρίσκουν εκεί τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία οι ασθενείς θα εξουσιοδοτούν έναν υπάλληλο της κάθε κλινικής, ο οποίος θα παραλαμβάνει, σε εβδομαδιαία συχνότητα, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα για όσους ογκολογικούς ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπείες στην εκάστοτε κλινική.

Στα έγγραφα που υπέγραψαν οι δύο πλευρές υπάρχει η δικλίδα ασφαλείας και ενός δεύτερου υπαλλήλου, ενώ οι κλινικές έχουν δεσμευτεί και για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Σε πρώτη φάση, το μέτρο αυτό υλοποιείται για τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και για άλλες πόλεις

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=