ΥΓΕΙΑ

Τέλος οι ουρές για καρκινοπαθείς – Θα παίρνουν τα φάρμακα από 20 κλινικές

τέλος-οι-ουρές-για-καρκινοπαθείς-θα-388131

Αρχικά αφορά την Αττική και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις

Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών για τα φάρμακά τους μπαίνει με το μνημόνιο συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές.

Από αύριο, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 20 ιδιωτικές κλινικές της Αττικής θα παραλαμβάνουν οι ίδιες τα ογκολογικά σκευάσματα των καρκινοπαθών και θα μπορούν να τα προμηθευτούν από εκεί και όχι από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς, την ημέρα που θα έχουν προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, να πηγαίνουν απευθείας στην κλινική και να βρίσκουν εκεί τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία οι ασθενείς θα εξουσιοδοτούν έναν υπάλληλο της κάθε κλινικής, ο οποίος θα παραλαμβάνει, σε εβδομαδιαία συχνότητα, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα για όσους ογκολογικούς ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπείες στην εκάστοτε κλινική.

Στα έγγραφα που υπέγραψαν οι δύο πλευρές υπάρχει η δικλίδα ασφαλείας και ενός δεύτερου υπαλλήλου, ενώ οι κλινικές έχουν δεσμευτεί και για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Σε πρώτη φάση, το μέτρο αυτό υλοποιείται για τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και για άλλες πόλεις

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου