ΥΓΕΙΑ

8 ασκήσεις για να προπονηθείς σαν υπερερήρωας της Marvel

8-ασκήσεις-για-να-προπονηθείς-σαν-υπερε-523458

Αυτές τις ημέρες παίζεται στους κινηματογράφους ίσως η πιο αναμενόμενη ταινία όλων όλων των εποχών, το ’Avengers Endgame’. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της saga των Εκδικητών, της σειράς ταινιών που ένωσε ιδανικά πολλούς αγαπημένους σουπερήρωες στον πόλεμο κατά του Κακού.

Όλοι οι ηθοποιοί που παίζουν τους ήρωες έχουν αφιερώσει πολλή μελέτη και προσπάθεια για να μπουν στο πετσί του ρόλου, αλλά βασική προϋπόθεση για όλους ήταν να αλλάξουν το σώμα τους και να αποκτήσουν παρουσιαστικό μονομάχου. Έτσι τύποι σαν τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Iron Man), τον Κρις Πρατ (Star Lord), τον Κρις Έβανς (Captain America), τον Πολ Ράντ (Ant Man) κλπ πέρασαν ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο με τον προσωπικό τους γυμναστή και ακολούθησαν αμέτρητα προπονητικά προγράμματα. Το αποτέλεσμα φυσικά και ήταν εντυπωσιακό – άλλωστε η βιομηχανία του Χόλιγουντ δεν αφήνει ποτέ τίποτα στην τύχη.

Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ κάποιες από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για γρήγορη ενδυνάμωση. Κάθε μια απ’ αυτές, θα σε κάνει να φτάσεις τα όρια σου. Όταν αρχίσεις να αυξάνεις την ένταση και το βάρος, θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος σου και να αποκτήσεις φυσική κατάσταση κομάντο. Πάρε ιδέες και πρόσθεσε κάποιες απ’ αυτές (ή και όλες, αν το αντέχεις) στο πρόγραμμα σου.

Άσκηση #1: Dumbbell Clean

Η συγκεκριμένη άσκηση δεν αφήνει κανένα μυ παραπονεμένο. Γυμνάζει όλο το σώμα κι αν θες να την κάνεις με λίγα κιλά μπορεί να γίνει μέχρι και αερόβια άσκηση.

Άσκηση #2: Κάθισμα + Κάμψεις + Πιέσεις

Μια συνδυαστική άσκηση που συνδυάζει 3 κινήσεις. Ξεκινάς από τα πόδια και με κάθισμα, συνεχίζεις με χέρια και κάμψη δικεφάλων και τελειώνεις με ώμους και πιέσεις.

Άσκηση #3: Split Switch

Μια αρκετά δύσκολη άσκηση για τα πόδια. Μπορείς να την εκτελέσεις είτε με επαναλήψεις, είτε με χρόνο (η εκτέλεση με χρόνο ανεβάζει κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας).

Άσκηση #4: Dumbbell Crush Press

Μπορεί να σου φαίνεται απλή αλλά δεν είναι. Γυμνάζει το στήθος και πρέπει να πιέζεις συνεχώς τους αλτήρες μεταξύ τους κατά την διάρκεια της κίνησης.

Άσκηση #5: Κωπηλατική

Η ιδανική άσκηση για να γυμνάσεις την πλάτη και τον κορμό και να εξαφανίσεις το λίπος απ’ αυτές τις περιοχές. Προσπάθησε να την κάνεις με χρόνο και όσο πιο εκρηκτικά μπορείς.

Άσκηση #6: Κάμψεις χεριών σε προβολή

Αν θες να αποκτήσεις τα χέρια του Captain America, τότε αυτή είναι η άσκηση σου. Θα αυξήσει τον όγκο των δικεφάλων σου και θα κάνει τα μπλουζάκια σου να δείχνουν στενά.

Άσκηση #7: Snatch

Η κλασική κίνηση με την μπάρα, αλλά σε παραλλαγή με αλτήρα. Γυμνάζει όλο το σώμα και θα νοιώσεις πολύ γρήγορα τους παλμούς να ανεβαίνουν και τους μυς να καίγονται.

Άσκηση #8: Get Ups

Μια αρκετά δύσκολη άσκηση στην οποία πρέπει να προσέξεις την τεχνική. Γυμνάζει ολόκληρο το κορμό σου και ιδιαίτερα τους κοιλιακούς.

Βαγγέλης Πολυμερόπουλος

oneman.gr

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου