ΤΟΠΙΚΑ

Καρκίνος μαστού και σε νεότερες ηλικίες

καρκίνος-μαστού-και-σε-νεότερες-ηλικί-552393

Συχνότερη αιτία θανάτου ο γυναικείος καρκίνος υπογραμμίστηκε σε εκδήλωση

Η σημασία της πρόληψης σαν «ασπίδα» για την έγκαιρη αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού που διαγιγνώσκεται και σε ηλικίες κάτω των 30 ετών, υπογραμμίστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη – Δ. Κυριαζή. Την εκδήλωση διοργάνωσαν τρία σωματεία, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ο 1ος Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου και ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις», σε συνεργασία με την Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Βόλου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού.

Τις επιμέρους πτυχές του θέματος «Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού» ανέλυσαν οι επιστήμονες της Ομάδας Υγείας του Κ.Υ. Βόλου Ζωή Γεωργίου βιοχημικός, Αντωνία Δημητριάδη χειρουργός, Πολυτίμη Κάκκα μαία και Αικατερίνη Πάντου κοινωνική λειτουργός, μιλώντας διεξοδικά για το θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και τις επιπτώσεις του.

Η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση, καθώς και τα οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου είναι τα μόνα όπλα της ανθρωπότητας έναντι του καρκίνου, όπως τόνισαν οι ομιλήτριες, δίνοντας η κάθε μια από την πλευρά της τον ορισμό της πρόληψης, που αποδεικνύεται σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις.

Οι ομιλήτριες υπογράμμισαν τη σημασία του εμβολιασμού, προκειμένου να «θωρακιστούν» οι γυναίκες από τον ιό που «ευθύνεται» για την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ σημείωσαν ότι καλό είναι ο εμβολιασμός να αρχίζει από την εφηβική ηλικία στα κορίτσια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου