ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιωματικό Εργαστήριο Ψυχοδράματος στον Βόλο

βιωματικό-εργαστήριο-ψυχοδράματος-σ-593236

Μετά από μια επιτυχημένη Ημερίδα Γνωριμίας με το Ψυχόδραμα, διοργανώνεται Βιωματικό Εργαστήριο Ψυχοδράματος στον Βόλο, το Σάββατο 16 Μαρτίου, με θέμα «Οικογενειακό Τραπέζι».

Στο εργαστήριο θα «ξεναγηθούμε» στον μικρόκοσμο της οικογένειας, ένα σύστημα με δική του σύνθεση, δομή και κανόνες, που λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε περίπτωση και έχει μια ιδιαίτερη δύναμη στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Το εργαστήριο, σκοπό έχει να διερευνήσει την ιστορία, τις ρίζες, την προσωπική ταυτότητα και λειτουργία του καθενός.

Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής και ατομικής θεραπείας. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά, ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι’ αυτά. Με την «αναβίωση» μιας καθημερινότητας, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, εντοπίζουμε αναστολές και αδυναμίες μας, ώστε να δρούμε στη συνέχεια απελευθερωτικά, στο πλαίσιο της ομάδας, αλλά και της καθημερινής ζωής.

Το Εργαστήριο Ψυχοδράματος, απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με όσα τους απασχολούν, να διερευνήσουν βιωματικά τον εαυτό τους και να εκφραστούν, καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και εμψυχωτές ομάδων, που αναζητούν νέα εργαλεία για την πρακτική τους.

Ο αριθμός συμμετεχόντων στο Εργαστήριο, εξαιτίας του βιωματικού του χαρακτήρα, θα είναι περιορισμένος. Η δήλωση ενδιαφέροντος με μήνυμα, τηλέφωνο ή email, είναι απαραίτητη, μέχρι και την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Συντονιστές: Άννα Κολτσιδοπούλου, Ψυχοδραματίστρια – Θεατροπαιδαγωγός, Soner Şenol, Ψυχοδραματιστής

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου κατά τις ώρες 14.00 – 19.00, στον Ψυχοθεραπευτικό Χώρο Φαίδρας Παπαναστασίου, στο ισόγειο των οδών Γαμβέτα και Τάκη Οικονομάκη 98.

Πληροφορίες: [email protected] | 6948 648 079.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου