ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και δεύτερο πιάτο από τα Jumbo

ο-εφετ-ανακαλεί-και-δεύτερο-πιάτο-από-τ-606582

Ο ΕΦΕΤ ζητά από τα Jumbo την άμεση ανάκληση πιάτων κινεζικής κατασκευής, που έχουν παράσταση από το Star Wars, καθώς κρίνονται επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που τυχόν έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να ΜΗΝ το χρησιμοποιήσουν.

Όπως γνωστοποιεί ο ΕΦΕΤ «σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία πιάτου μελαμίνης ρηχού με παράσταση «Star Wars», με αριθμό παρτίδας Lot No 1115, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση JUMBO».

Και ο ΕΦΕΤ προσθέτει: «Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα. Επομένως, προκύπτει ότι το πιάτο δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία».

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου