ΥΓΕΙΑ

Μία τεχνική αντι-στρες αναπνοής από τη Σοφία Αμούντζια

μία-τεχνική-αντι-στρες-αναπνοής-από-τη-636716

Στην άσκηση η αναπνοή είναι πολύ σημαντική γιατί αυτή οξυγονώνει τους μυς βελτιώνοντας την καλύτερη αιμάτωσή τους άρα και την καλύτερη απόδοση. Πότε παρατήρησες τελευταία φορά την αναπνοή σου; Πότε πήρες μια μεγάλη εισπνοή, η οποία γέμισε κάθε σημείο του σώματός σου; Δες αυτήν την τεχνική βαθιάς αναπνοής αντι-στρες που δείχνει η Σοφία Αμούντζια, Holistic Life Coach και πρωτοπόρος της ολιστικής ζωής και υγείας στην Ελλάδα, για να μειώσεις το στρες, να αποκτήσεις ενέργεια και να ενεργοποιήσεις όλο σου το σώμα

Eφάρμοσέ τη στο γραφείο, στο σπίτι ή στo ύπαιθρο και αύξησε το εύρος της αναπνοής σου. Θα μάθεις να αναπνέεις σωστά,να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να το αποβάλεις, όταν νιώθεις πίεση και αρνητική ενέργεια.

Ποια είναι τα οφέλη της βαθιάς αναπνοής:

Αυξάνει την ενέργεια: Το οξυγόνο είναι η πηγή ενέργειας που χρειάζονται τα κύτταρά μας. Τα αναζωογονεί και ανανεώνει όλο το σύστημα.

Βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα: Αναπνέοντας βαθιά, ανοίγει το διάφραγμα, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στους πνεύμονες. Η βαθιά αναπνοή απελευθερώνει την ένταση στο διάφραγμα και τους αναπνευστικούς μύες.

Ηρεμεί το νευρικό σύστημα: Η βαθιά αναπνοή ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, επιφέροντας ηρεμία στο σώμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Η βαθιά αναπνοή μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Μειώνει το στρες: Όταν έχεις στρες η αναπνοή γίνεται επιφανειακή, κοφτή και ρηχή, και οι μυικοί ιστοί συστέλλονται. Η διαφραγματική αναπνοή μειώνει το στρες.

Ενισχύει την καλή διάθεση: Μειώνοντας το στρες, βελτιώνεται η διάθεσή σου επειδή αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης και των ενδορφινών, ορμονών της ευτυχίας.

Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα: Η βαθιά διαφραγματική αναπνοή τονώνει, ενθαρρύνει και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά, το συκώτι, τον εγκέφαλο και στα αναπαραγωγικά όργανα.

Ενδυναμώνει το πεπτικό σύστημα: Η αναπνοή συμβάλλει στην αυξημένη αιματική ροή στο πεπτικό σύστημα, ενθαρρύνοντας την εντερική κίνηση και την πέψη, ανακουφίζοντας από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τη δυσκοιλιότητα.

Βελτιώνει τη συγκέντρωση: Ο εγκέφαλος απαιτεί οξυγόνο για να λειτουργήσει. Η βαθιά αναπνοή μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο, χαλαρώνει το νου και αυτό με τη σειρά του βελτιώνει την ικανότητα μάθησης, συγκέντρωσης και απομνημόνευσης και προάγει την παραγωγικότητα.

Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση: Η βαθιά αναπνοή επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, αυξάνοντας την έκκριση αντιγηραντικών ορμονών.

Δες αυτήν την τεχνική βαθιάς αναπνοής αντι-στρες για ενέργεια από τη Σοφία Αμούντζια

Η Σοφία Αμούντζια είναι Holistic Life Coach και πρωτοπόρος της ολιστικής ζωής και υγείας στην Ελλάδα. Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ (Α.Π.Θ), μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΑΟΤΕ, επιστημονική συνεργάτης της ΓΓΑ,πρωταθλήτρια Ελλάδος επί σειρά ετών στο T.K.D., κάτοχος 7 Ντάν με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Είναι η πρώτη που εισήγαγε στην Ελλάδα, το 2000, τη μέθοδο TaeBo και συνεχίζοντας να πρωτοπορεί το 2008, διαμόρφωσε το νέο τρόπο ζωής των Ελλήνων με την υιοθέτηση της αυθεντικής εκδοχής του Holistic Fitness and Holistic Life.

[wefit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου