ΤΟΠΙΚΑ

Σε ομηρία οικογένειες παιδιών με ειδικές ανάγκες

σε-ομηρία-οικογένειες-παιδιών-με-ειδι-647484

Σε ομηρία, αν δεν λήξει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες η κόντρα ΕΟΠΥΥ – παρόχων ειδικής αγωγής, θα βρεθούν δεκάδες οικογένειες παιδιών με ειδικές ανάγκες στον Βόλο.

Οι λογοθεραπευτές και οι παιδοψυχολόγοι, που είναι οι κατεξοχήν πάροχοι ειδικής αγωγής, έχουν προσφύγει κατά του νέου τρόπου αποζημίωσης που αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ και ο οποίος εκτός απροόπτου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι οι πάροχοι υγείας έχουν διαμηνύσει ότι δεν αποδέχονται τις νέες συμβάσεις.

Σημειώνεται πως στον Βόλο σήμερα δραστηριοποιούνται 35 λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, καθώς και αρκετοί παιδοψυχολόγοι οι οποίοι καθημερινά δέχονται σημαντικό αριθμό παιδιών που ακολουθούν συγκεκριμένες θεραπείες.

Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τα voucher και υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε ως πληρωμή τα voucher του ΕΟΠΥΥ με τους επαχθείς και εν πολλοίς απροσδιόριστους όρους (πότε πληρώνονται, με ποιους όρους εξόφλησης, τι ποσό, για ποιον αριθμό θεραπειών), αφού ο νέος κανονισμός που επίσης πρόσφατα εξεδόθη αφήνει στην ουσία αρρύθμιστα τα θέματα της ειδικής αγωγής», όπως εκτιμούν.

Οι θεραπευτές επίσης έχουν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση διάταξης του νέου κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, που επιτρέπει να γίνονται συνεδρίες ειδικής αγωγής στα Κέντρα Αποκατάστασης Αναπηρίας (ΚΑΑ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου