ΥΓΕΙΑ

Πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πρώτα ή να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα;

πρέπει-να-βουρτσίζουμε-τα-δόντια-μας-π-831129

Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική.

Εκτός από την υγεία μας, πρέπει να φροντίζουμε και την αισθητική μας.

Γι’ αυτό, εκτός από το παραδοσιακό βούρτσισμα των δοντιών μας, είναι καλό να χρησιμοποιούμε και το οδοντικό νήμα, να κάνουμε flossing δηλαδή.

Ποιο από τα δύο, όμως, πρέπει να κάνουμε πρώτα; Το βούρτσισμα ή το νήμα;

Το American Dental Association λέει ότι αν κάνεις και τα δύο, θα είσαι μια χαρά με την υγιεινή του στόματός σου. Κάποιοι προτιμούν να πλένουν πρώτα τα δόντια τους και στη συνέχεια να τα καθαρίζουν με το νήμα (ίσως οι περισσότεροι), ενώ άλλοι το αντίθετο.

Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται, αναφέρει το Purewow. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Periodontology, η σειρά παίζει ρόλο και το flossing πρέπει να γίνεται πρώτο. Στην έρευνα συμμετείχαν 25 άτομα που δοκίμασαν και τους δύο τρόπους.

Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το οδοντικό νήμα είναι προτιμότερο να προηγείται του βουρτσίσματος ώστε να μειωθεί η μεσοδόντια πλάκα και να αυξηθεί η συγκέντρωση φθορίου σε αυτή.

Όμως, υπάρχει και ο αντίλογος. Ο Joe Castellano, οδοντίατρος και πρόεδρος του American Academy of Pediatric Dentistry, δήλωσε: «Το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται πρώτο. Απομακρύνει το φαγητό και την πλάκα που κολλάνε στις αυλακώσεις και στην επιφάνεια των δοντιών μας».

Υπάρχουν, δηλαδή και οι τρεις επιλογές με έναν λόγο η κάθε μία. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι χρειάζονται και τα δύο ώστε να καθαρίσουμε σωστά τα δόντια μας. Προσάρμοσέ τα ανάλογα με τις ανάγκες σου.

bovary.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου