ΤΟΠΙΚΑ

Θήλασαν δημόσια στον Βόλο 55 μαμάδες

θήλασαν-δημόσια-στον-βόλο-55-μαμάδες-834716

Πενήντα πέντε μαμάδες από τον Βόλο «έσπασαν» τα ταμπού και θήλασαν δημοσίως τα μωρά τους, σε μια εκδήλωση γεμάτη αγάπη, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο, με πρωτοβουλία της τοπικής Ομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Για μία ακόμη χρονιά μητέρες με τα μωρά τους έστειλαν μήνυμα σε όλες τις μανούλες για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού τόσο για το ίδιο το μωρό όσο και για τις ίδιες. Η φετινή συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Οι μαμάδες με τα μωρά και τα καροτσάκια δημιούργησαν έναν κύκλο μπροστά από το Ηρώο και όλες μαζί θήλασαν τα παιδιά τους. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παραβρέθηκαν και πολλοί μπαμπάδες, στηρίζοντας τις συζύγους και μητέρες των παιδιών τους.

«Η ομάδα μας δραστηριοποιείται από το 2010 και ήδη αριθμούμε 800 μέλη. Σήμερα (σ.σ. χθες) θηλάζουν σε πάνω από 49 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένας θεσμός γεμάτος αγάπη. Ηρθαμε να στηρίξουμε τις θηλάζουσες. Δεν τους λέμε να θηλάζουν έξω. Τους λέμε ότι αν χρειαστεί μπορούν να το κάνουν, να μην ντραπούν», ανέφερε η συνδιαχειρίστρια στην Ομάδα Μητρικού Θηλασμού, Δήμητρα Βασιλού.

Στα οφέλη του μητρικού θηλασμού, αναφέρθηκε η συνδιαχειρίστρια, Φιλιώ Γιαλαμά που είναι θηλάζουσα στο δεύτερο παιδί της. «Το μητρικό γάλα είναι η τροφή που προορίζεται από τη μαμά για το συγκεκριμένο μωρό. Οπότε αυτονόητο είναι ότι προσφέρει τα πάντα. Είναι κατάλληλη η ποσότητα, η ποιότητα, είναι αυτό που ορίζει η φύση για τον άνθρωπο.

Ευτυχώς υπάρχει πλέον κίνημα υπέρ του μητρικού θηλασμού. Υπάρχει ενημέρωση. Κάπου χάθηκε η ισορροπία, είχε γίνει ταμπού να θηλάζεις, είχαν προωθηθεί μόνο τα γάλατα σε μορφή σκόνης οπότε είχε διαταραχθεί η ισορροπία γενικότερα. Αλλά πλέον οι μαμάδες διαβάζουν πολύ και ενημερώνονται σωστά, έχουμε επαγγελματίες υγείας με το μέρος μας, υπάρχουν ομάδες σε όλη την Ελλάδα που στηρίζουνε και ευτυχώς έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε τα ποσοστά υπέρ του μητρικού θηλασμού», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει παχύσαρκο μωρό που θηλάζει, δεν αρρωσταίνουν γιατί παίρνουν έτοιμα τα συστατικά από το γάλα που αλλάζει σύσταση όταν το παιδί είναι άρρωστο γίνεται πιο πλούσιο σε αντισώματα και προσφέρει στην ψυχολογία του παιδιού ώστε στο μέλλον να γίνει αυτόνομος ενήλικας».

Πέρα από τις θηλάζουσες, την εκδήλωση στήριξαν και πολλές μαμάδες, όπως η κ. Αννα Καρκατσέλη- ιδιοκτήτρια καφετέριας. «Θήλασα και τα δύο παιδιά μου. Ο μητρικός θηλασμός προσφέρει χίλια καλά στο παιδί και την ίδια τη μητέρα, πέραν ότι είναι μια πολύ γλυκιά στιγμή», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου