ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και την αντιμετώπισή τους

ενημέρωση-για-παθήσεις-της-σπονδυλικ-839576

Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης και στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρείας και του 42ου Συμπόσιου «Ν. Γιαννέστρας – Π. Σμυρνής» που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο, από 1 έως 4 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα για το κοινό με ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων – ιατρών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου με θέμα “Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και η αντιμετώπιση τους” την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις γενικότερες εξελίξεις και τις τάσεις που υπάρχουν διεθνώς στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και την αντιμετώπισή τους, ένας τομέας που τείνει να εξελιχθεί σε αυτόνομη ιατρική ειδικότητα.

Παράλληλα σκοπός του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων, ειδικών και μη, αλλά και ειδικευομένων, στην σύγχρονη αντιμετώπιση των ασθενών με προβλήματα σπονδυλικής στήλης.

Ομιλητές θα είναι οι κκ.:

-Χαυτούρας Νικόλαος, Νευροχειρουργός, Επιμελητής Α΄ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ομιλία: “Οσφυαλγία, Συντηρητική Αντιμετώπιση”

-Δρ. Παπακώστα Στυλιανή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

Ομιλία: “Ιατρική Αποκατάσταση Ασθενών μετά Μείζονες Ορθοπαιδικές Επεμβάσεις”

-Πατεράκης Κωνσταντίνος, Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική

Ομιλία: “Αυχεναλγία, Χειρουργική Αντιμετώπιση”

-Δρ. Βασίλης Λυκομήτρος, Χειρούργος ορθοπεδικός – Χειρούργος σπονδυλικής στήλης

Διδάκτωρ στο τμήμα ορθοπεδικής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ομιλία: “Σκολίωση”

-Ιωάννης Γελαλής, Χειρούργος ορθοπεδικός, Αν. καθηγητής ορθοπεδικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης. Ομιλία: “Οσφυαλγία, Χειρουργική αντιμετώπιση”

-Δρ.Αλέξανδρος Μπρότης, Νευροχειρούργος

Ομιλία: “Αυχεναλγία, Συντηρητική αντιμετώπιση”

-Μαρία Μπακοπούλου, Νευροχειρούργος

Ομιλία: “Τεχνικές για την αντιμετώπιση του πόνου”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου