ΥΓΕΙΑ

Κοινωνικό μήνυμα του Π.Σ.Φ για την Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας

κοινωνικό-μήνυμα-του-π-σ-φ-για-την-ημέρα-744438

Η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση είναι σημαντική

Το κοινωνικό μήνυμα του Π.Σ.Φ (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό), ενόψει της ημέρα μυοσκελετικής υγείας -30 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και θα προβάλλεται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας μέχρι τις 17/10/2018.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας , εκατομμύρια από εμάς θα χρειαστούμε κάποια στιγμή φυσικοθεραπευτική παρέμβαση μετά από κάποιο τραυματισμό, αρρώστια ή ασθένεια.

Η Φυσικοθεραπεία δίνει ξανά ζωή στους ανθρώπους μετά από τραυματισμό ή ασθένεια.

Η Φυσικοθεραπεία, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), είναι μια καλή επένδυση, καθώς «επανεκπαιδεύει την ατομική ικανότητα, αυξάνει την ανεξαρτησία, βελτιώνει τη συμμετοχή και μπορεί να μειώσει το κόστος φροντίδας και υποστήριξης».

Η Φυσικοθεραπεία είναι εφαρμοσμένη Επιστήμη Υγείας με Κλινικό Γνωστικό Αντικείμενο, με έμφαση στην πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση παθολογικών καταστάσεων, δυσλειτουργιών και κακώσεων, συγγενών και επίκτητων.

Οι συμπολίτες μας που υποβάλλονται άμεσα σε προγράμματα φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης έχουν εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα.

Γίνονται λειτουργικοί, συνεχίζουν να ασκούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, ζουν κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα και χαίρονται τη ζωή.

Άνθρωποι που για οποιοδήποτε λόγο, δεν δεχτούν την βοήθεια του φυσικοθεραπευτή, πιθανόν να νιώσουν στην υπόλοιπη ζωή τους, απομονωμένοι.

Όμως πολύ συχνά η πρόσβαση σε αυτή μετά την απομάκρυνση από το Νοσοκομείο εξαρτάται από τον τόπο διαμονής και από την μειωμένη παροχή της φροντίδας του Κράτους.

Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δε θα μείνει παραμελημένος.

Διεκδικήστε το δικαίωμα στη ζωή, απευθυνθείτε στον φυσικοθεραπευτή που είναι μέλος του Π.Σ.Φ

[psf.org.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου