ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε το προφυλακτικό στο πορτοφόλι

γιατί-δεν-πρέπει-ποτέ-να-βάζουμε-το-προ-767229

Αυτοί που κουβαλούν, κρυμμένο σε κάποια πίσω πίσω τσέπη του πορτοφολιού τους, ένα προφυλακτικό δεν είναι και λίγο. Αλλοι ενεργώντας προνοητικά, άλλοι έχοντας την ελπίδα ότι μια ευκαιρία για σεξ με κάποιον/κάποια μπορεί να προκύψει στα ξαφνικά.

Ολοι αυτοί όμως θα πρέπει να αναθεωρήσουν, καθώς νέα έρευνα έδειξε ότι η αποθήκευση του προφυλακτικού στο πορτοφόλι ή στην τσέπη σας, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Πόσα πορτοφόλια κρύβουν προφυλακτικά; Αρκετά, αλλά οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να αναθεωρήσουνΠόσα πορτοφόλια κρύβουν προφυλακτικά; Αρκετά, αλλά οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να αναθεωρήσουν

Σύμφωνα με την οργάνωση FPA η ζέστη, η υγρασία, η τριβή και το φως μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα προφυλακτικών και να τα καταστήσουν λιγότερο αποτελεσματικά.

Η ζέστη θερμαίνει το προφυλακτικό, το λάτεξ φθείρεται και έτσι είναι πολύ πιθανό να σπάσει όταν δεν πρέπει, δηλαδή κατά την ερωτική επαφή.

Επιπλέον, σε τσάντες, πορτοφόλια και τσέπες μπαίνουν κάποιες φορές και αιχμηρά αντικείμενα, όπως κλειδιά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τρύπες τόσο στο περιτύλιγμα, όσο και στο ίδιο το προφυλακτικό. Και αυτό μπορεί να έχει σαν συνέπεια όχι απλά να σπάσει το προφυλακτικό την πλέον ακατάλληλη στιγμή, αλλά και να αποκτήσει μικρόβια τα οποία θα τα μεταφέρει στα γεννητικά όργανα.

Τα προφυλακτικά, επίσης, δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο μπάνιο ή σε περβάζια παραθύρων, καθώς και εκεί υπάρχει υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ και το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει φθορές στα προφυλακτικά.

Οσο για το πού μπορεί κανείς να τα αποθηκεύσει; Ιδανικές τοποθεσίες θεωρούνται τα κομοδίνα. Αν θέλει κάποιος να το έχει μαζί του θα πρέπει να το βάλει σε ένα μικρό υφασμάτινο σακουλάκι ή σε μια τσέπη σε μια τσάντα, άνετη και ασφαλή.

Σε κάθε περίπτωση πριν τα χρησιμοποιήσετε τσεκάρετέ τα προσεκτικά.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου