ΕΛΛΑΔΑ

Μερική απόσυρση export φιαλών Stella Artois στην Ελλάδα

μερική-απόσυρση-export-φιαλών-stella-artois-στην-ελλάδ-825390

Η Stella Artois μέσω της ΑΜΒΥΞ Α.Ε, επίσημου εμπορικού αντιπροσώπου της μπύρας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την εκούσια απόσυρση γυάλινων φιαλών Stella Artois 330ml, οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν θραύσματα γυαλιού.

Δεδομένου ότι η ποιότητα είναι προτεραιότητά και σαν προληπτικό μέτρο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των καταναλωτών, η ΑΜΒΥΞ έχει ενημερώσει και συνεργάζεται στενά με τον ΕΦΕΤ (Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων) και με το Γενικό Χημείο του Κράτους καθώς επίσης, και με τους εταίρους λιανικής και χονδρικής πώλησης για την απόσυρση των συγκεκριμένων φιαλών.

Η εν λόγω εκούσια απόσυρση αφορά μονάχα γυάλινες φιάλες Stella Artois 330ml και η εμβέλειά τους περιορίζεται στις φιάλες που προέρχονται από τρίτο προμηθευτή γυάλινων φιαλών, ο οποίος παράγει ένα μικρό μέρος των μη-επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών της Stella Artois.

Η ανάκληση αφορά συσκευασίες 24 φιαλών 33 εκατοστόλιτρων της Stella Artois στην Ελλάδα με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 14/02/19, 15/02/19, 24/01/19 και 25/01/19.

Η Stella Artois εφαρμόζει προαιρετικά την ανάκληση ως προσωρινό μέτρο με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Οι κωδικοί ημερομηνιών των προϊόντων που ανακλήθηκαν αναφέρονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα. Η ανάκληση δεν αφορά άλλες συσκευασίες της Stella Artois, όπως κουτιά ή βαρέλια, ούτε αφορά φιάλες με άλλο κωδικό ημερομηνίας.

Η ανάκληση, η οποία είναι παρόμοια με το θέμα που προκάλεσε την μερική εκούσια ανάκληση στις 2 Απριλίου 2018, είναι επακόλουθο εντοπισμού ελαττώματος σε γυάλινες φιάλες των 330ml, το οποίο ενδεχομένως να έχει προκαλέσει το σπάσιμο κάποιου μικρού κομματιού γυαλιού και τη διοχέτευση του μέσα στη φιάλη. Οι πιθανώς επηρεασμένες φιάλες έχουν κατασκευαστεί από τρίτο, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές μη-επιστρεφόμενων φιαλών της AB InBev.

Οι κωδικοί μπορεί να βρεθούν στην οπίσθια ετικέτα των φιαλών και στις ετικέτες στα πλάι ή στην κάτω πλευρά των χαρτοκιβωτίων συσκευασιών 24 φιαλών 33 εκατοστόλιτρων.

Η μπύρα προς απόσυρση περιλαμβάνει όλες τις πράσινες φιάλες Stella Artois με σήμανση «Ανάλωση Κατά Προτίμηση» που κυμαίνεται στο ημερολογιακό φάσμα , το οποίο αναφέρεται παρακάτω.

Οι κωδικοί αναγράφονται στην ετικέτα στο πίσω μέρος των πράσινων φιαλών Stella Artois 0,33l.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες, που δείχνουν την ακριβή τοποθεσία στη φιάλη, των σχετικών κωδικών παραγωγής.

Καταναλωτές και εμπορικοί συνεργάτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τις export φιάλες 330ml Stella Artois με σήμανση κωδικών παραγωγής, που αναφέρονται παρακάτω, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Εξυπηρέτηση Πελατών της ΑΜΒΥΞ Α.Ε στο τηλέφωνο: +30 210 96 92 200 για περισσότερες πληροφορίες καθώς και στη δωρεάν γραμμή εξυπηρέτησης της AB InBev /Stella Artois.

Καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους πιθανώς επηρεασμένες γυάλινες φιάλες Stella Artois, που κυμαίνονται στην εμβέλεια της συγκεκριμένης απόσυρσης, δικαιούνται αντικατάστασης. Συνίσταται, οι καταναλωτές να μην καταναλώσουν ή να επιτρέψουν σε άλλους να καταναλώσουν το πιθανώς επηρεασμένο προϊόν.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΕΣ ΦΙΑΛΕΣ STELLA ARTOIS

Καταναλωτές & πελάτες λιανικής πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα ώστε να αξιολογήσουν εάν οι φιάλες 330ml είναι επηρεασμένες, και ως εκ τούτου υπόκεινται στην εκούσια απόσυρση.

1. Αναγράφονται στις φιάλες μια από τις παρακάτω «Ανάλωση Κατά Προτίμηση» ημερομηνίες; (δείτε το συνημμένο αρχείο για περαιτέρω οδηγίες).

2. Εάν ναι, έχουν το αντίστοιχο Κωδικό Συσκευασίας;

3. Εάν ναι, έχουν την αντίστοιχη Ώρα Συσκευασίας;

Έχετε μόνο το χάρτινο κιβώτιο; Πώς να διαβάσετε τον Κωδικό Συσκευασίας Κιβωτίου.

Εάν έχετε κιβώτια των 12, 18 ή 24 φιαλών, αυτό που κοιτάτε στο πλαϊνό μέρος των κιβωτίων είναι:

Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου έχει δύο γραμμές:

Η πρώτη γραμμή είναι η ημερομηνία «Ανάλωση Κατά Προτίμηση», η οποία διαβάζεται μέρα/μήνας/έτος. 01/02/2019 = 1 Φεβρουαρίου 2019

Η δεύτερη γραμμή είναι ο κωδικός κιβωτίου.

Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου περιλαμβάνει τους αριθμούς 49, 52 ή 55.

Τα επόμενα τέσσερα ψηφία είναι η Ώρα Συσκευασίας, και διαβάζεται ώρα:λεπτά.

[kathimerini,gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου